Ο Δήμος Σάμου και ο Ναυτικός Όμιλος Σάμου, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της  Aegean Regatta 2018, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή τη διοργάνωση.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι οι διεθνείς ιστιοπλοϊκοί αγώνες κατέπλευσαν την Πέμπτη 23 Αυγούστου στη πόλη της Σάμου, που ήταν και ο τερματικός σταθμός του  Αγώνα Ανοικτής Θάλασσας Χίου-Σάμου. Το πρόγραμμα παραμονής της Aegean Regatta στο νησί, περιελάμβανε επίσης την Παρασκευή 24 Αυγούστου ελεύθερη μέρα προκειμένου τα σκάφη και τα πληρώματα να αξιοποιήσουν το χρόνο τους για να ετοιμαστούν για τον τελευταίο αγώνα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Αυγούστου στο Πυθαγόρειο Σάμου.

Τα σκάφη που κατέπλευσαν στο νησί ήταν 48, εκ των οποίων 25 παρέμειναν στη πόλη της Σάμου ενώ τα υπόλοιπα 23 κατέπλευσαν στη μαρίνα Πυθαγορείου με σκοπό να ετοιμαστούν για τον επόμενο και τελευταίο αγώνα. Με αφορμή την πρόσδεση ορισμένων σκαφών στη Μαρίνα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Διεύθυνση της Samos Marina αυτής, για την παροχή δωρεάν χώρου ελλιμενισμού των σκαφών, νερού, ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και χώρων υγιεινής, που διευκόλυναν πολύ τους διαγωνιζόμενους.

Το Σάββατο μετά την ολοκλήρωση των παράκτιων ιστιοδρομιών που έγιναν έξω από το Πυθαγόρειο, οργανώθηκε από την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας , τον Δήμο και τον Ναυτικό  Όμιλο Σάμου, Τελετή Λήξης στην πόλη της Σάμου, που πλαισιώθηκε και από τις εκδηλώσεις των γιορτών κρασιού. Για την υλοποίηση αυτής της διοργάνωσης ευχαριστούμε θερμά την ΕΟΣΣ, τον Σύλλογο Εστίασης και Ψυχαγωγίας, τον Εμπορικό Σύλλογο και το Παράρτημα Σάμου Ελληνικής ομάδας διάσωσης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε προς τους Εθελοντές για τη βοήθεια τους, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσαμε να έχουμε πλήρη κάλυψη των αναγκών μας.

Εκ του Δήμου Σάμου