Την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου ένα ακόμη κεφάλαιο ολοκληρώνεται στην πυροσβεστική μου διαδρομή ως Συντονιστής Επιχειρήσεων Π.Σ. Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης. Μετά από απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου του Πυροσβεστικού Σώματος μετακινούμαι στη πόλη της Αθήνας, ως Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω πάνω απ’ όλους το Θεό που μου έδωσε υγεία και δύναμη για να μπορέσω να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου και ακολούθως τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες, όλων των νησιών δικαιοδοσίας μου, οι οποίοι μου πρόσφεραν την αμέριστη πνευματική στήριξή τους σε κάθε δύσκολη στιγμή που κλήθηκα να αντιμετωπίσω.

Ευχαριστώ επίσης όλους τους συναδέλφους μου, των τριών Περιφερειών Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, οι οποίοι ανταπεξήλθαν επάξια στα καθήκοντά τους παρά τις τόσες δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι Υπηρεσίες μας, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο και είμαι υπερήφανος γι’ αυτούς.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να εκφράσω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες αλλά και την ευαρέσκεια μου στα εθελοντικά Κλιμάκια, τους εθελοντές πυροσβέστες και τις εθελοντικές ομάδες, τους Κυνηγετικούς Συλλόγους καθώς και όλους τους πολίτες οι οποίοι κάθε στιγμή ήταν στο πλάι μας και μας στήριξαν με οποιονδήποτε τρόπο και να τους τονίσω ότι η συνεισφορά τους στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως επίσης  τους κ. Περιφερειάρχες, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Γενικούς Συντονιστές Πολιτικής Προστασίας και τις Αυτοτελής Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών με τους ανά Περιφερειακή Ενότητα Προϊσταμένους, τους Δήμαρχους όλων των Δήμων καθώς και τους Αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας για την υποστήριξή τους και την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε. Ιδιαιτέρως τον καθηγητή βουλευτή Χριστόδουλο Στεφανάδη, καθώς και την οικογένειά μου για την μεγάλη στήριξή τους.

Ευχαριστώ ακόμη τις Δικαστικές Αρχές, τους Διοικητές των Στρατιωτικών Σχηματισμών, τους Γενικούς Περιφερειακούς Αστυνομικούς Διευθυντές καθώς και τους Αστυνομικούς Διευθυντές των Νομών και όλους τους Λιμενάρχες, τους κατά τόπο Δασάρχες, αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που με στήριξαν και ανέδειξαν το δύσκολο έργο της Υπηρεσίας μας.

Ευχαριστώ για μία ακόμη φορά όλους τους πολίτες που με αγκάλιασαν και μου έδωσαν την αγάπη τους. Ο Θεός να σας έχει πάντα γερούς κι ευτυχισμένους.

Τέλος Θα ήθελα να σας καλέσω να στηρίξετε τον νέο Συντονιστή Επιχειρήσεων Π.Σ. Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης στο δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει και να κάνει ο καθένας ότι μπορεί από τη μεριά του για να προστατέψει και αναδείξει αυτόν τον υπέροχο πλούτο του τόπου σας. Θα σας θυμάμαι πάντα με αγάπη και θα είμαι στη διάθεσή σας!!!. Στο επανιδείν.

 

Με τιμή

Κωνσταντίνος Στ. Θεοφιλόπουλος

Υποστράτηγος Π.Σ.