Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με θέμα  «εξοικονόμηση ενέργειας». Κατά το διάστημα 16 έως 23 Σεπτεμβρίου, διοργανώθηκαν δράσεις  στο Πυθαγόρειο, στον Άγιο Κωνσταντίνο, στη Βλαμαρή, στους Μυτιληνιούς και στην πόλη της Σάμου.

Οι δράσεις που υλοποιήθηκαν αφορούσαν εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς, όπως πεζοπορία ή ποδηλασία, ενώ τα παιδιά διδάχτηκαν για θέματα σχετικά με το περιβάλλον και την ανακύκλωση μέσα από παιχνίδια και προβολές εκπαιδευτικού υλικού.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς, συλλόγους και εθελοντές που έλαβαν μέρος στην διοργάνωση και στην υλοποίηση των δράσεων, και πιο συγκεκριμένα ευχαριστούμε:

Την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου, το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου,  το Τμήμα Τροχαίας Σάμου, το Λιμεναρχείο Σάμου, το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό-παράρτημα Σάμου.

Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυθαγορείου «ο Λυκούργος», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Κωνσταντίνου «Αρίσταρχος ο Σάμιος», το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», τον ΕΟΠΣΣ Σάμου, το Πυροσβεστικό Εθελοντικό Κλιμάκιο Μυτιληνιών «Οι Φίλοι του Δάσους», τον ΑΕΣ Φοίνικα Μυτιληνιών, την Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού ΣΕΟ Τ.Τ Βαθέος και τα στελέχη του, καθώς και τον πρόεδρο του  Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος «Καπετάν Λαχανάς», κύριο Φρατζή Εμμανουήλ.

Τέλος, ευχαριστούμε τον Διευθυντή και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Μυτιληνιών, τον κύριο Δημοσθένη Γανουτζή για το μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής, τους εθελοντές Νίκη Βαλκαμλή και Χρήστο Κουτράκη, τον επιχειρηματία Γιάννη Λύκο και τις  συντονίστριες των δράσεων Ευθυμία Βουρούδη για τις δράσεις στην Κοινότητα Μυτιληνιών και Αναστασία Μηλιου για τις δράσεις του «Αρχιπελάγους» στην Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου.

 

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου