Ένα στολίδι για την εκπαιδευτική κοινότητα της Σάμου αποτελεί πλέον το νέο κτίριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου της πόλεως. Εδώ και δύο χρόνια επί Δημαρχίας του Μιχάλη Αγγελόπουλου  το έργο της επισκευής και επέκτασης  του σχολικού κτιρίου  πήρε σάρκα και οστά παρά τις επιφυλάξεις κάποιων. Οι μαθητές αυτά τα δύο χρόνια είχαν μεταφερθεί στην Δημοτική Πινακοθήκη και σε λυόμενα που είχαν τοποθετηθεί  σε παρκινγκ παραπλεύρως του σχολείου.

Τη Δευτέρα το  2ο Δημοτικό σχολείο θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές του οι οποίοι θα φοιτήσουν  σε έναν υπέροχο χώρο με άνετες αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αποδυτήρια, σύγχρονες τουαλέτες σε κάθε όροφο, με ασανσέρ για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αίθουσες για ενισχυτική διδασκαλία  και ειδική αγωγή, αίθουσα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εργαστήρια, τραπεζαρία φαγητού και γενικότερα χώρους που εξασφαλίζουν όλα εκείνα που χρειάζεται ο μαθητής για την  επιμόρφωση του.

Η δ/ντρια του σχολείου Δάφνη Παναγιώτου στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων παρά τα προβλήματα, τις αρχικές  δυσκολίες και όσα έφεραν το έργο ακόμη και στο σημείο της απένταξης. Η αγάπη της για τον τόπο της αρχικά και για τα παιδιά την έκανε δυνατή για να τα αντιμετωπίσει  και να καμαρώνουν σήμερα όλοι για το σχολικό κτίριο της πόλης.

Η κ. Παναγιώτου μιλώντας στην ΣΑ.Τ ευχαρίστησε τον πρώην Δήμαρχο Μ. Αγγελόπουλο  και νυν Δήμαρχο Γ. Στάντζο για τις προσπάθειες τους ώστε να ολοκληρωθεί το έργο, τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο Μ. Μητσό αλλά και όλο το προσωπικό του Δήμου και τις τεχνικές υπηρεσίες  που έφεραν  σε πέρας το έργο. Επίσης ευχαρίστησε το διδακτικό προσωπικό και τους γονείς των παιδιών που  δυσκολεύτηκαν αυτά τα δύο χρόνια με τις μετακινήσεις υπό αντίξοες συνθήκες των παιδιών τους.

 

«Άξιζε τον κόπο η ταλαιπωρία» δήλωσε η δ/ντρια του σχολείου ενώ ο κ. Μητσός μιλώντας επίσης στην ΣΑ.Τ είπε ότι μένουν  να γίνουν κάποιες εργασίες στον αύλειο χώρο που δεν είχαν προβλεφτεί αρχικά.

Η Ύπατη Αρμοστεία δώρισε επίσης πίνακες και ηλεκτρονικό εξοπλισμό στο σχολείο.

Στο σχολείο θα μοιραστούν μάσκες και απολυμαντικά από τον Δήμο Αν. Σάμου ενώ ήδη εγκαταστάθηκαν οι καθαρίστριες σε όλα τα σχολεία . Έχουν ξεκινήσει οι απολυμάνσεις και η καθαριότητα που ολοκληρώνεται το Σάββατο και όλα είναι έτοιμα για τον αγιασμό τη Δευτέρα το πρωί.