ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πολυθεματικό συνέδριο ενός από τα μεγαλύτερα περιφερειακά ΜΜΕ της χώρας, του STAR Κεντρικής Ελλάδας, συμμετείχε ο Σταμάτης Βαρδαρός, υποψήφιος βουλευτής στον νομό Σάμου, πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και σύμβουλος πολιτικών υγείας του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κος Βαρδαρός συμμετείχε ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη θεματική ενότητα  «Εθνικό Σύστημα Υγείας. Νικητής ή ηττημένος μετά τον κορονοϊό;», όπου μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο κος Μάριος Θεμιστοκλέους, Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, ο κος Γιώργος Μπουλμπασάκος,  Γραμματέας Τομέα Υγείας στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και ο κος Παναγιώτης  Χαλβατσιώτης,  αν. καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ.

Ο Σταμάτης Βαρδαρός τόνισε πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας βγαίνει από την πανδημία, με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αποδυναμωμένο, με τις ακάλυπτες ανάγκες υγείας των πολιτών να έχουν πολλαπλασιαστεί. Τόνισε δε την ανάγκη γενναίας επένδυσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, ανέπτυξε άξονες του προγράμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΤΟΜΥ και Κέντρα Υγείας), νέες υπηρεσίες από το ΕΣΥ και θέσπιση ενός υγειονομικού ισοδύναμου για νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές.