Το Περιφερειακό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Σάμου, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Σάμου «Άγιος Παντελεήμων» και τη διαρκή υποστήριξη του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου διοργανώνει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ και δειγματοληψία ΜΥΕΛΟΥ ΟΣΤΩΝ, την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 (από 10.30 πμ-14.30 μμ) στο Μουσείο Οίνου. Απαραίτητα στοιχεία είναι το δελτίο ταυτότητας και το ΑΜΚΑ.

Το πάγιο μήνυμα αυτών των δράσεων είναι πως οι μικρές καθημερινές πράξεις αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, μπορούν να κάνουν τη διαφορά:

Δίνοντας αίμα, μοιραζόμαστε Ζ ω ή!

Ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός της Σάμου συμμετέχει ενεργά τα τελευταία χρόνια σε μια σειρά δράσεων κοινωνικής προσφοράς σε συνεργασία τόσο με το εξαιρετικά δραστήριο Περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού (ταυτιζόμενο με την ιστορία και τις θεμελιώδεις  αρχές του Ερυθροσταυρικού Κινήματος),  όσο και με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου. Παράλληλα επιχειρεί δράσεις κοινωνικής ευθύνης και με άλλους φορείς, όπως τον Όμιλο εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», το ΕΚΑΒ Σάμου, το Πανσαμιακό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «Νίκος Μένεγας- Ο ΙΚΑΡΟΣ», το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση Π.Ε. Σάμου «Η Μέλισσα», υποστηρίζοντας έτσι τις προσπάθειες πρόληψης αλλά και προαγωγής υγείας των κατοίκων του νησιού μας.