ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” είναι το μοναδικό Νοσοκομείο μέσω της Πανικάριας Τράπεζας Αίματος, που καλύπτει τις ανάγκες των αιμοδοτών του Νησιού μας και των συγγενών τους όπου και αν αυτοί βρεθούν και ταυτόχρονα όλων των περιστατικών του Νοσοκομείου Ικαρίας.

Το έργο της τράπεζας αίματος του Νησιού μας και του Νοσοκομείου Παίδων                 “Αγία Σοφία” είναι ανεκτίμητο και οφείλουμε να συνδράμουμε ούτως ώστε να αυξηθεί η προσφορά σε φιάλες αίματος, ιδιαίτερα τώρα που παρατηρείται μεγάλη δυσκολία σε κάλυψη όλων των αναγκών τόσο των αιμοδοτών, όσο και του Νοσοκομείου μας. Φέτος, για δεύτερη φορά, έχουν προγραμματιστεί δυο δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας στο νησί της Ικαρίας και του συμπλέγματος νήσων Φούρνων Κορσεών από το Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”. Η πρώτη διεξάγεται τέλη Φεβρουαρίου και αρχές Μαρτίου 2019, σύμφωνα με το ακόλουθο πίνακα

ΤΟΠΟΣ ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΤΗ 26/2/2019 16:00 – 20:00
Δ.Α.Ν. ΙΚΑΡΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/2/2019 09:00 – 13:30
ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 28/2/2019 15:00 – 20:00
ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/3/2019 09:00 – 14:00
ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΆΒΒΑΤΟ 2/3/2019 11:00 – 17:00

Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών, θα διασφαλίσει σε μέγιστο βαθμό την επιτυχία των δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας και την κάλυψη των αναγκών μας σε αίμα. Μη διστάσει κανείς να συμβάλει στην εθελοντική αιμοδοσία, είτε συμμετέχοντας άμεσα σ’ αυτήν, είτε ευαισθητοποιώντας και ενημερώνοντας τους συνανθρώπους μας γι αυτή την προσπάθεια. Η αιμοδοσία μπορεί να πραγματοποιηθεί από εθελοντές μεταξύ των ηλικιών 18 – 65 ετών. Ας πάρουμε όλοι μέρος στο πιο υψηλό έργο ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Πριν την αιμοδοσία πραγματοποιείται εξέταση από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχουν στην προσπάθεια, παρέχοντας κάθε ασφάλεια στον εθελοντή αιμοδότη. Αν είστε ήδη εθελοντής μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας την προσωπική κάρτα αιμοδότη. Όποιος εθελοντής προσφέρει αίμα πρώτη φορά ή όποιος την έχει χάσει θα του χορηγηθεί νέα κάρτα.

 

ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΠΑΝΙΚΑΡΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΥΔΗΛΟΥ