Προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας

 

Θέμα:Πρόταξη εκπαιδευτικών στη διαδικασία εμβολιασμού

 

Είναι γνωστό ότι η πανδημία του κορονοϊού αποκάλυψε τη γύμνια των πολιτικών που έχει ακολουθήσει σε Υγεία και Παιδεία και η παρούσα κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση, ακολουθώντας την πεπατημένη των προηγούμενων έχει καταστήσει υγειονομικές βόμβες τους χώρους εκπαίδευσης α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης. Τμήματα σχολείων, αλλά και ολόκληρα σχολεία, κλείνουν σωρηδόν. Την ίδια ώρα που περιοχές της χώρας βρίσκονται στο κόκκινο η Κυβέρνηση συνεχίζει όπως και οι προηγούμενες να στοιβάζει 25 και 27 μαθητές σε αίθουσες-κλουβιά. Καμία πρόταση των φορέων των εκπαιδευτικών και του γονεϊκού κινήματος δε λήφθηκε υπόψη, μολονότι έγκαιρα είχαν προειδοποιήσει ότι τα σχολεία θα αποτελέσουν χώρους αυξημένης επικινδυνότητας για τη διασπορά του ιού και παρά τις άρτια στοιχειοθετημένες προτάσεις που είχαν καταθέσει ήδη από πέρυσι το Μάρτιο, με την αρχή της πανδημίας.

Καμία επίκληση της ατομικής ευθύνης δεν μπορεί να κρύψει τις ολοφάνερες κρατικές και κυβερνητικές ευθύνες. Δεν είναι ατομική ευθύνη και επιλογή των ίδιων των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων να γίνεται το μάθημα σε τόσο άθλιες και επικίνδυνες, πλέον, συνθήκες.

Σε αυτή την πραγματικά επικίνδυνη κατάσταση, σημαντικό, αλλά όχι μοναδικό, όπλο αποτελεί ο εμβολιασμός, στη διαδικασία του οποίου μετ’ επιτάσεως οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των εκπαιδευτικών ζητούν να προταχτούν, μια και τα σχολεία αποτελούν τους πλέον μαζικούς χώρους συγκέντρωσης πληθυσμού και οι εκπαιδευτικοί αποτελούν για προφανείς λόγους υπερμεταδότες.

Η ίδια η Υπουργός Παιδείας με την έναρξη του νέου έτους δήλωσε σε συνέντευξή της ότι οι εκπαιδευτικοί θα προταχτούν έναντι του υπολοίπου πληθυσμού.

 

Κατόπιν αυτών Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί,

  • Ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την πρόταξη των εκπαιδευτικών στη διαδικασία εμβολιασμού.
  • Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού (αρχική δόση, επαναληπτική δόση, διάρκεια της φάσης εμβολιασμού) του συνόλου των εκπαιδευτικών και του υπόλοιπου προσωπικού των σχολείων.

 

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Γκιόκας Γιάννης

Κομνηνάκα Μαρία

Συντυχάκης Μανώλ