Ερώτηση της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Προς την κα Α.Αντωνέλλη, Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού

 

Κυρία Αντιπεριφερειάρχη,

Όταν στη συνεδρίαση της 30/9 του Περιφερειακού Συμβουλίου φέρατε το θέμα της υπερψήφισης του αιτήματος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μουσικών για στήριξη των αιτημάτων τους προς τη Κυβέρνηση, ως ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ καταθέσαμε τη πρόταση ότι ρόλος της αυτοδιοίκησης δεν είναι απλά να μεταβιβάζει αιτήματα, αλλά να δει πως μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση τους.

Προτείναμε μάλιστα, μετά από συνεννόηση με το Παράρτημα Μουσικών Σάμου που είχε υποβάλει το αίτημα, να αποφασίσει η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει παραγωγές με επαγγελματίες καλλιτέχνες των νησιών μας που να συμβάλλουν τριπλά:

  • στην οικονομική ανακούφιση των παραγωγών πολιτισμού των νησιών μας, αλλά και στην παραγωγική αξιοποίηση τους δεδομένου ότι η αεργία την οποία τους επιβάλει ο κορονοϊός είναι και οικονομικά αλλά και ψυχολογικά εξοντωτική.
  • στην επιμόρφωση και ψυχαγωγία των συμπολιτών μας αφού οι παραγωγές αυτές πέρα από την δυνατότητα για ζωντανή αναμετάδοση, θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν τα προγράμματα τηλεόρασης των τοπικών καναλιών με παραγωγές επιπέδου που θα επέτρεπαν σε όλους μας να γνωρίσουμε καλύτερα τα νησιά μας και τον πολιτισμό τους.
  • στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, αφού θα μπορούσαν να αποτελέσουν τμήμα του τοπικού τουριστικού πολιτιστικού προϊόντος.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που πήραμε ως ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, το Παράρτημα Σάμου έστειλε στις 26 Οκτωβρίου σε όλα μέλη του ΠΣ το αίτημα του. Θεωρούμε ότι το αίτημα αυτό πρέπει να εξεταστεί κατά προτεραιότητα γιατί αποτελεί θέμα επιβίωσης συμπολιτών μας που πλήττονται σκληρά από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ λαμβάνοντας υπόψη τη δήλωση που κάνατε στο ΠΣ κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Σχεδίου Δράσης για τον Πολιτισμό ότι το πρόγραμμα δεν είναι «κλειστό» αλλά μπορεί να συμπεριλάβει και νέες προτάσεις, ζητάμε να ενημερώσετε το Περιφερειακό Συμβούλιο και τους άμεσα ενδιαφερόμενους συμπολίτες μας τι θα πράξετε προς τη κατεύθυνση αυτή .

 

Για τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Γ.Αργυρούδη, Μ.Κάρλας, Μ.Νικολάρα, Γ.Σπιλάνης

Ακολουθεί ολόκληρο το αίτημα των μουσικών της Σάμου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΜΟΥ
Μετά από τηλεδιάσκεψη που είχαν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Πανελληνίου Μουσικού
Συλλόγου με τον Πρόεδρο και τα μέλη του παραρτήματος του Συλλόγου στη Σάμο για ενημέρωση διαφόρων ζητημάτων του κλάδου,συζητήσαμε με ιδιαίτερη προσοχή την ενότητα με θέμα: διαδικτυακή συναυλία και προβολή της μουσικής παράδοσης της Σάμου, τοπική κοινωνία ήθη και έθιμα, ιστορικά μουσικά πορτραίτα που ανέδειξαν τον πολιτισμού της Σάμου και τέλος παροχή τεχνογνωσίας για τη σκηνοθεσία και παραγωγή dvd καθώς και αμοιβές συντελεστών.”
Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και το Δ.Σ του παραρτήματος χαιρετίζουν κάθε μορφή πρότασης που αναδεικνύει πολιτιστικά την Σάμο. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον συνδυασμό “Συμπαράταξη Πολιτών του Βορείου Αιγαίου” δια των κυρίων Σπιλάνη Ιωάννη και Κάρλα Μανώλη για το ενδιαφέρον που έδειξαν για τα προβλήματα του κλάδου μας, καθώς και για την πρόταση χρηματοδότησης των μουσικών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου δια της διαδικτυακής συναυλίας, ανάδειξης και καταγραφής σε ψηφιακό μέσο της τοπικής μουσικής και χορευτικής παράδοσης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.Υλικό αξιόλογο ως προς την μουσικολογική μελέτη του θέματος αφού δεν υπάρχει ενοποιημένη μελέτη και τουριστικά αξιοποιήσιμο αφού θα προβάλλει ενοποιημένα την περιφέρεια.
Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος λόγω του ότι αδυνατεί να εισπράξει και να διαχειριστεί οποιοδήποτε ποσό (πέραν της ετήσιας συνδρομής των μελών) βάση του καταστατικού του, προτείνει την σύσταση κάποιας μορφής εταιρίας που θα μπορεί να διαχειριστεί το project (διαχείριση προσωπικού (καλλιτεχνικού, επιστημονικού και οικονομικού τομέα) και εμείς ως μουσικοί να παίξουμε και να υποστηρίξουμε τη διαδικτυακή συναυλία αλλά και το ντοκιμαντέρ χωρίς να εμπλακούμε σε σκηνοθεσία – ηχοληψία – παραγωγή).