1) ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

Έχει συνταχθεί Οργανισμός Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σάμου; Πότε προβλέπεται να προκηρυχθούν θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού- διοικητικού προσωπικού;

Τι είπε ο υπουργός κατά τη πρόσφατη επίσκεψή  του;

Ποιες ενέργειες έχει κάνει η διοικούσα επιτροπή και τι σκέφτεται να κάνει στο εξής;

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει εξοπλισμός ιατρείων που δεν αξιοποιείται, γιατί δεν υπάρχουν γιατροί;

Ποια είναι η στελέχωση των περιφερειακών  και αγροτικών ιατρείων; Με τι συχνότητα γίνονται οι επισκέψεις στα χωριά;

 

2)  ΕΡΩΤΗΣΗ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

18-8-2021

Ενώ τα σχολεία, «ανοίγουν σε ένα μήνα, με τους ειδικούς να προβλέπουν για το φθινόπωρο κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας (που χτυπά ιδιαίτερα τους νέους) και να προειδοποιούν για αποσυμφόρηση των σχολικών τάξεων», η κυβέρνηση προχωρά σε νέα επίθεση στους σχολικούς καθαριστές/στριες, στη σταθερή και πλήρη εργασία, εφαρμόζοντας το πρόσφατο αντεργατικό τερατούργημά της. Με εγκύκλιο του υπ. Εσωτερικών καλούνται οι δήμοι, με τα ίδια (περυσινά) κονδύλια, τις ίδιες ανθρωποώρες εργασίας, να προσλάβουν περισσότερες σχολικές καθαρίστριες. Δηλαδή να κόψουν το μισθό των 700 ευρώ σε δύο εργαζόμενους των 300 ευρώ. Να προσθέσουν στο 40% των εργαζόμενων με 3ωρη απασχόληση και άλλους εργαζόμενους με 2ωρη απασχόληση (με μισθό 200 ευρώ). Σωστά οι σχολικές καθαρίστριες καλούν τους υπουργούς να ζήσουν αυτοί με 300 ευρώ

«Πετάνε το μπαλάκι» στους δήμους προβλέποντας ότι αν αποφασίσουν να διατηρήσουν καθαρίστριες στην πλήρη εργασία, θα φορτωθούν οι ίδιοι το κόστος, ενώ όλες οι κυβερνήσεις παρακρατούν δισ. από τους θεσμοθετημένους πόρους των δήμων.

Η κυβέρνηση θέλει να στρέψει τους ανέργους κατά των πολύ φτωχών για να μείνουν στο απυρόβλητο οι λίγοι ισχυροί που τους επιδοτεί με δισεκατομμύρια. Ανοίγει το δρόμο της ιδιωτικοποίησης και της σχολικής καθαριότητας με εργολάβους, ΚΟΙΝΣΕΠ κλπ..

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τη δημοτική αρχή  να μην εφαρμόσει αυτή την απαράδεκτη  εγκύκλιο και ζητάμε να πάρετε θέση δίνοντάς μας και τα αντίστοιχα στοιχεία για τις καθαρίστριες που έχουμε και σε ποιες σχολικές μονάδες .

Σε κάθε περίπτωση σας καλούμε

  • Να μη μειωθεί ο χρόνος εργασίας σε καμία εργαζόμενη, καμιά βλαπτική μεταβολή.
  • Να μετατραπούν όλες οι υφιστάμενες συμβάσεις σε πλήρους απασχόλησης, χωρίς 3ωρα και 2ωρα.
  • Να διεκδικήσετε από την κυβέρνηση τα κονδύλια για νέες προσλήψεις σχολικών καθαριστών, με πλήρη εργασία και δικαιώματα, ανταποκρινόμενη στις εκρηκτικές ανάγκες των σχολείων εν μέσω πανδημίας.

 

Τέλος καλούμε τους καθηγητές, δασκάλους, γονείς, τους εργαζόμενους στο δήμο να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των σχολικών καθαριστριών. Γιατί το δικαίωμα για σταθερή – πλήρη εργασία κινδυνεύει για όλους.

 

3)  ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 18-8-2021

Επειδή σε ένα μήνα από τώρα ανοίγουν τα σχολεία θα θέλαμε να ενημερώσετε το δημοτικό συμβούλιο σε τι κατάσταση βρίσκονται οι κτιριακές υποδομές:

1 Αν έχουν τοποθετηθεί και αν υπάρχουν όλες οι υποδομές για τη λειτουργία των  προκάτ οικίσκων στα δημοτικά Χώρας και Άνω Βαθέος, Τι υπολείπεται και πότε θα ολοκληρωθεί;

2 Αν έχουν τοποθετηθεί οι συμπληρωματικοί οικίσκοι στα σχολεία που χρειάζονται αίθουσες μέχρι την επισκευή τους;

3 Που βρίσκεται η πορεία των στατικών μελετών για τα σχολεία Χώρας και Άνω Βαθέος και πιο είναι το χρονοδιάγραμμα για τις μελέτες και  τα έργα που πρέπει να γίνουν, για την ασφαλή αποκατάσταση των σχολείων;