Δημοσιεύθηκε  πρόσφατα το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Βορείου Αιγαίου, που  αποτελεί ένα  στρατηγικό επίπεδο σχεδιασμού και περιλαμβάνει τους βασικούς άξονες και τους μεσοπρόθεσμους στόχους χωρικής ανάπτυξης και διάρθρωσης στο επίπεδο περιφέρειας καθώς και τα προτεινόμενα μέτρα και δράσεις για την υλοποίηση της βιώσιμης ανάπτυξης σε κάθε νησί.

Ιδιαίτερη ανησυχία μας προκαλεί όταν διαβάζουμε ότι μεταξύ των προτεινόμενων μέτρων για τη Σάμο,  στο τριτογενή τομέα και ιδιαίτερα στον τουρισμό αναφέρει ότι: «ανάδειξη της Σάμου σε σταθμό κρουαζιέρας με πρόβλεψη ζώνης για εξυπηρέτηση κρουαζιέρας εντός της λιμενικής ζώνης του επιβατικού λιμένα στο Βαθύ και το Καρλόβασι» και να παραλείπεται ο λιμένας Πυθαγορείου, που είναι ο κορυφαίος προορισμός κρουαζιέρας στο νησί.

Με βάση τον περιφερειακό σχεδιασμό θα γίνει η προετοιμασία του επόμενου ΕΣΠΑ (2021-2027) και θα προβλέπει υπερδιπλάσια κονδύλια από το τρέχον ΕΣΠΑ (2014-2021) στη Περιφέρεια Αιγαίου.

Ρωτάμε τον αντιπεριφερειάρχη και υπεύθυνο  τουρισμού κ. Κατρακάζο: ποιες  ήταν οι εισηγήσεις του στη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την έγκριση του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου Βορείου Αιγαίου και γιατί δεν περιλαμβάνεται το Λιμάνι Πυθαγορείου στους σταθμούς κρουαζιέρας.