Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά

 

 

Ερώτηση για την λειτουργία του τμήματος Εποικισμού Αναδασμού της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου

 

Προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλιου Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Αρώνη και δι’ αυτού στον Περιφερειάρχη κ.  Κωνσταντίνο Μουτζούρη και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Παραγωγής κ. Πανάγο Κουφέλο

κ. Πρόεδρε, κ. Περιφερειάρχη κ. Αντιπεριφερειάρχη

Στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Λέσβου το Τμήμα Εποικισμού και Αναδασμού παραμένει κλειστό επί πολλούς μήνες μετά από μετάθεση της υπαλλήλου σε άλλη Διεύθυνση της Περιφέρειας.

Με συνέπεια:

  • Να μην μπορεί να προχωρήσει ο αναδασμός στην Ατσική της Λήμνου, καθώς ο νόμος ορίζει πως δεν μπορεί να προχωρήσει ο αναδασμός αν δεν είναι στελεχωμένη η συγκεκριμένη υπηρεσία.
  • Να καθυστερεί για μεγάλο χρονικό διάστημα η απάντηση σε αιτήματα που καταθέτει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
  • Να είναι αδύνατη η έκδοση αντιγράφων διαγραμμάτων που αφορούν γεωτεμάχια ιδιοκτησίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν έγκαιρα οι ενδιαφερόμενοι, με ότι αυτό σημαίνει σχετικά με προθεσμίες που τρέχουν (πχ κατάθεση αντιρρήσεων επί των δασικών χαρτών).

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε γίνει δέκτες σειράς παραπόνων κατοίκων της Λέσβου απευθύνονται στην υπηρεσία και υφίσταται πολύμηνες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση τους. Τούτο δείχνει πως η λειτουργία της υπηρεσίας είναι σημαντική αυτή την περίοδο καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες κτηματογράφησης και ανάρτησης των δασικών χαρτών.

 

Απευθύνουμε ερώτηση στον Περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Πανάγο Κουφέλο

Προτίθεται η Περιφερειακή Αρχή να προχωρήσει στην άμεση στελέχωση του Τμήματος Επικοισμού και Αναδασμού ώστε να πάψουν οι πολύμηνες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των όσων απευθύνονται στην υπηρεσία;

Με τιμή

Νίκος Μανάβης

Περιφερειακός Σύμβουλος της «Ανταρσίας στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά»