Στις 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ και ΟΛΟΙ/ΕΣΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/ΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ στους ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το Δ. Σ του σωματείου μας πήρε απόφαση συμμετοχής στην απεργιακά καθώς θεωρούμε πως δίνει απάντηση σε ότι αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας, στους χώρους εργασίας μας.

Τελείωσε μια Τουριστική σεζόν που το αποτέλεσμα της ήταν απρόσμενα θετικό (κάτι που το παραδέχονται όλοι).Ο στόχος που ήταν να πιάσουμε το 50% τόσο των αφίξεων όσο και των εισπράξεων του 2019 έχει υπερκαλυφθεί.

Δυστυχώς όμως για άλλη και φορά οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν καρπώνονται τίποτα απ’ όλα αυτά, αντιθέτως η Κυβέρνηση αποφάσισε να κόψει το πενιχρό επίδομα ανεργίας σε χιλιάδες δικαιούχους,  κόβοντας έτσι και κάθε Ελπίδα για αξιοπρεπή επιβίωση τον πιο δύσκολο χειμώνα των τελευταίων ετών.Όσοι δεν κατάφεραν να εργαστούν φέτος είτε γιατί οι επιχειρήσεις που δούλευαν δεν επαναλειτούργησαν, είτε γιατί έπεσαν θύματα εργοδοτικής παραβατικότητας (αφού ο ΣΕΠΕ δεν δουλεύει περιμένοντας να μετατραπεί σε ανεξάρτητη αρχή με τον Νόμο Χατζηδάκη)μένουν εκτός ταμείου ανεργίας!!!

Ενώ όσοι ήταν να βγουν φέτος πρώτη φορά στην επιδότηση, βάση νόμου χρειάζονται 85 περσινά ένσημα τα οποία δεν υπάρχουν είτε γιατί πέρυσι δεν ήταν δικαιούχοι μονομερών αναστολών συμβάσεων και 25 ενσήμων το μήνα (εργαζόμενοι στον επισιτισμό) είτε γιατί ενώ ήταν δικαιούχοι δυστυχώς το κράτος δεν έχει βρει τρόπο να εμφανίσει τα ένσημα στον ΕΦΚΑ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Έχει έρθει η ώρα να πούμε μέχρι εδώ! Η εντεινόμενη επίθεση στα δικαιώματά μας θα κλιμακωθεί, ενώ έχουν ψηφιστεί μια σειρά από νόμοι που δίνουν αέρα στα πανιά των εργοδοτών. Την ίδια στιγμή η πανδημία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τα μέτρα προστασίας να «κάνουν φτερά» και ο αναγκαίος εμβολιασμός να ανάγεται σε μοναδική λύση αντιμετώπισης από κυβέρνηση και εργοδοσία. Το ήδη μειωμένο εισόδημά μας με την άνοδο των τιμών των βασικών ειδών κατανάλωσης, εξανεμίζεται και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, ακόμα δεν έχουν καταβληθεί τα ποσά της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που μας οφείλονται.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, παίρνουμε δύναμη από τις δυναμικές κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξη.Από τους διανομείς της efood, που με τον αγώνα τους και την αμέριστη αλληλεγγύη που αυτός ο αγώνας γνώρισε, κατάφεραν να γίνουν αορίστου χρόνου και να διώξουν τον εργολάβο! Από τους εργάτες στις προβλήτες της Cosco, που μετά το θάνατο συναδέλφου τους έκαναν τη θλίψη και την οργή τους οργανωμένη δύναμη για δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, προκειμένου να μη «θαφτεί» το γεγονός, να δουλεύουν με ασφάλεια για να γυρνάνε στο σπίτι τους κάθε βράδυ.

Αυτό το δρόμο σας καλούμε να ακολουθήσουμε. Να δυναμώσει η οργάνωσή μας στο χώρο, να δουλεύουμε και να αμειβόμαστε αξιοπρεπώς.

Γι’ αυτό διαδηλώνουμε, γι’ αυτό πρέπει να συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία του κλάδου. Για να βάλουμε  εμπόδια στην εφαρμογή των νόμων που έχουν ψηφιστεί, για να εμποδίσουμε τα χειρότερα, για να ακουστούν δυνατά τα αιτήματά μας:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, συγκροτημένα δικαιώματα μέσα από την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Επαναφορά των τριετιών προϋπηρεσίας, κάλυψη των εξόδων μετακίνησης από την εργοδοσία.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας μας, δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους τους εργαζόμενους που να καλύπτονται από την εργοδοσία η το ΕΣΥ, ολοκληρωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού με προληπτικές εξετάσεις, παρακολούθηση των εμβολιασμένων και φαρμακοεπαγρύπνηση, με ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Το γεγονός ότι κάποιος εργαζόμενος δεν έχει εμβολιαστεί να μην έχει καμία επίπτωση στα εργασιακά του δικαιώματα.

 

Το Δ.Σ του σωματείου μας συμπαρατάσσεται με τα υπόλοιπα σωματεία του κλάδου που μάχονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων μας και αποφάσισε πως δε θα παραχωρήσουμε το μητρώο των μελών μας, το καταστατικό, τις οικονομικές καταστάσεις του σωματείου μας στο κρατικό μητρώο.Δε θα εφαρμόσουμε τις ηλεκτρονικές γενικές συνελεύσεις και ψηφοφορίες.

Παλεύουμε για την προστασία του απεργιακού δικαιώματος ενάντια στην απεργοσπασία, της συνδικαλιστικής δράσης, να καταργηθεί η προβοκατόρικη διάταξη περί «άσκησης ψυχολογικής βίας» που αποτελεί όχημα δίωξης αγωνιστών που περιφρουρούν τον αγώνα τους.

 Να  δοκιμάσουμε τις  δυνάμεις μας, να πιστέψουμε στο δίκιο μας.

 

Η Διοίκηση του Σωματείου μας καλεί τους εργαζόμενουςκαι τους ανέργους του κλάδου στην Ικαρία στις 9/11/2021να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας

(Πεζόδρομος  ΟΑΕΔ  στον Αγιο Κήρυκο στις 12:00).

                                                                                                        Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ