Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των δύο παλικαριών που «έπεσαν» εν ώρα καθήκοντος για την κατάσβεση της φωτιάς της 13ης Ιουλίου που έπληξε τη δυτική πλευρά του νησιού μας (περιοχή Παλαιοχώρι στο Μαραθόκαμπο)!

Ήταν Ιούλιος του 21 όταν γράφαμε πάλι για τη φωτιά που έκαψε τη Σάμο. Για άλλη μια χρονιά γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές… Πάλι θα αναφερθούμε στα κενά σε μόνιμο προσωπικό, πυροσβεστικά μέσα και μέσα πρόληψης της φωτιάς, για το αγροτικό και δασικό δίκτυο που είναι κακοσυντηρημένο, για τις ανύπαρκτες αντιπυρικές ζώνες, για την κακή κατάσταση των οχημάτων και την έλλειψη εναέριων μέσων (σε σημείο που φτάνουμε να νοικιάζουμε με το κόστος τελικά να ανεβαίνει απίστευτα), για την ισχνή χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για όλα τα παραπάνω.

Πάλι θα ακούσουμε δικαιολογίες για τα στοιχεία της φύσης (δήλωση βουλευτή του νησιού μας της ΝΔ 13-07-2022) και τον «στρατηγό άνεμο» απεμπολώντας έτσι τις ευθύνες του κράτους για το τι έκανε πριν φτάσουμε στο τραγικό γεγονός: της καταστροφής δασικής έκτασης και ελαιώνων, της απώλειας των δυο συνανθρώπων μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

– Να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες

– Άμεση καταγραφή και αποζημίωση στο 100% με ευθύνη του κράτους όσων υπέστησαν ζημιές

– Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για έργα αντιπυρικής θωράκισης και πρόληψης, να εξασφαλιστεί η ολοκληρωμένη πυροπροστασία του νομού εν μέσω αντιπυρικής περιόδου.

– Μαζικές προσλήψεις επαρκούς προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα για τη στελέχωση των Δασαρχείων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου θα σταθεί στο πλευρό όσων υπέστησαν ζημιές και καταστροφές στις καλλιέργειές τους και θα συνεχίσει μαζί με τα σωματεία και τους φορείς τον αγώνα για την προστασία του φυσικού μας πλούτου κόντρα στην πολιτική εμπορευματοποίησης της γης που διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις προωθούν ακόμα και με τον πιο βάρβαρο τρόπο.

 

Η Διοίκηση