Τα θέματα του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά της Περιφέρειάς μας και της διατήρησης του μεταφορικού ισοδύναμου επιλέχθηκαν, κρινόμενα ως σημαντικά, από το Εποπτικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Βορείου Αιγαίου να συζητηθούν για ακόμα μία φόρα στο Σ.Δ. τους.

Η ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου συνεδρίασε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 στο νησί της Μυτιλήνης με πρόεδρο τον κ. Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, επικεφαλή της δημοτικής παράταξης «Ανατροπή».

Ο κ.Χατζηχριστοδούλου, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Στις 10 με τόνο» με τη Βιολέτα Τριπόδη στο 2ΟΟΟFM, διευκρίνισε, μεταξύ άλλων, ότι το Εποπτικό Συμβούλιο έχει τη δικαιοδοσία να προτείνει θέματα προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Β. Αιγαίου τονίζοντας την υποχρέωση της κυβέρνησης να επιβάλει χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ. «Ό,τι έχει σχέση με το ΦΠΑ ήταν θέμα που περίπου πέρσυ είχαμε βρεθεί ως Εποπτικό Συμβούλιο και το είχαμε φέρει με παραδείγματα στο Δ.Σ. Λόγω νησιωτικότητας είναι υποχρέωση της κυβέρνησης όλοι να πρέπει να έχουμε μειωμένο ΦΠΑ. Αν είναι δυνατόν να παρακαλάς να έχεις μετανάστες για να έχεις μειωμένο ΦΠΑ».

Κατά τη συνεδρίαση, σύμφωνα με το δελτίο τύπο, «ελέγχθηκε η οικονομική διαχείριση της ΠΕΔ Β. Αιγαίου και συντάχθηκε η ανάλογη έκθεση επί του Απολογισμού της ΠΕΔ Β. Αιγαίου οικονομικής περιόδου 1/1/2020 έως 31/12/2020».