Εκτεταμένη ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή  του εργοστασίου της ΔΕΗ προκάλεσε ένας αγωγός  που έσπασε και ο οποίος χρησιμοποιείται για παραλαβή καυσίμων. Άμεσα σήμανε συναγερμός και η ομάδα επιφυλακής αντιμετώπισης ρύπανσης έλαβε τις θέσεις της  όπως ανέφερε το σενάριο της άσκησης που πραγματοποιήθηκε στον αυτόνομο σταθμό παραγωγής Σάμου της ΔΕΗ.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα η διεύθυνση του εργοστασίου πραγματοποιεί ασκήσεις για τη βελτίωση της ετοιμότητας του προσωπικού  αλλά και της περαιτέρω εκπαίδευσης  του.

Η άσκηση έγινε εντός του προβλεπόμενου χρόνου αντίδρασης και βοήθησε στην καταγραφή  βασικών συμπερασμάτων για την καλύτερη δυνατή και άμεση  επέμβαση του προσωπικού.

Αμέσως μετά το πέρας της άσκησης ο Δ/ντης του Εργοστασίου της ΔΕΗ  Δημήτρης Ζαφείρης που  ήταν υπεύθυνος για την πραγματοποίηση της άσκησης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την ετοιμότητα του προσωπικού, Τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει έγκαιρη επέμβαση σε ένα περιστατικό θαλάσσιας ρύπανσης καθώς όπως είπε είναι το ίδιο με την εκδήλωση μιας πυρκαγιάς που απαιτεί πολύ γρήγορους χειρισμούς.΄Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο” δήλωσε εξηγώντας τους λόγους των συχνών ασκήσεων ετοιμότητας του προσωπικού του εργοστασίου.