Κύριε Υπουργέ,

Με την υπ. αριθμ πρωτ. 1577-02/10/2019  επιστολή μας την οποία και σας επισυνάπτουμε, σας είχαμε γνωστοποιήσει σχετικά με  τα δάνεια  που έχουν δοθεί σε επιχειρήσεις με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου (πρώην ΤΕΜΠΜΕ) και σας είχαμε επισημάναμε ότι είναι αδύνατο να εξοφληθούν σε τόσες λίγες δόσεις. Επίσης επιχειρήσεις που είχαν καταφέρει να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις του με τη ρύθμιση των 100 δόσεων χάνουν τις ρυθμίσεις τους με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα των δανείων να βεβαιώνονται στην εφορία.

Είχαμε προτείνει η εξόφληση του δανείου να ενταχθεί στην ρύθμιση των 120 δόσεων ή να ενταχθεί και στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμιση οφειλών. Δυστυχώς όμως δεν είχαμε καμία ενόχληση από το Υπουργείο για τις προτάσεις μας και βλέπουμε ότι ακολουθείται η ίδια γραμμή.

Είναι τραγικό, στις συνθήκες τις οποίες βιώνουμε (οικονομική κρίση, lockdown από το Μάρτιο- Ιούλιο, μέτρα για κορονοιο) , το κράτος να προσπαθεί με μέτρα στήριξης να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα και από την άλλη να εκδίδονται και εφαρμόζονται τέτοιες αποφάσεις που οδηγούν σε καταστροφή των επιχειρήσεων.

Η πολιτεία θα πρέπει να βοηθήσει πραγματικά τις επιχειρήσεις σε αυτό το σημαντικό ζήτημα να δώσει τη δυνατότητα σταδιακής και στο πλαίσιο του εφικτού εξόφλησης των δανείων.

Είμαστε στην διάθεσή σας