Άμεση ανάληψη ευθυνών ζητά από τον Δήμαρχο Σάμου η Δημοτική Παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση για την παρέμβαση των τεχνικών υπηρεσιών ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση των μαθημάτων στο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Καρλοβάσου μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν κατολισθήσεις και ρήγματα στην παρακείμενη περιοχή.

Αναλυτικά η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει:

Κύριε δήμαρχε

 

Με ανησυχία παρακολουθούμε την απραξία της δημοτικής αρχής σχετικά με τις κατολισθήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο πρανές πίσω από το κτιριακό συγκρότημα του Λυκείου Καρλοβάσου.

Παρά το γεγονός ότι στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 21-1-2019 καταθέσαμε Ερώτηση και ζητούσαμε να παρθούν άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμιά ουσιαστική ενέργεια.

Γεγονός που οδηγεί τους μαθητές σε κατάληψη για το δίκαιο αίτημά τους, να γίνουν τα απαραίτητα έργα που θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη και ασφαλή διεξαγωγή των μαθημάτων.

Με την επείγουσα επιστολή μας επανερχόμαστε και απαιτούμε, την κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών ώστε να προχωρήσει από τώρα εμπεριστατωμένη μελέτη της κατάστασης και των έργων που είναι απαραίτητα.

Σε πρώτη φάση να ληφθούν μέτρα που να διασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία του Σχολείου ( π.χ πλέγμα για την συγκράτηση των χωμάτινων όγκων κλπ).

Διεκδίκηση της απαραίτητης πρόσθετης χρηματοδότησης για έργο προστασίας του κτιρίου , τέτοιο που να αντιμετωπίζει οριστικά το πρόβλημα.

Μέχρι την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, να μεταφερθούν σε άλλο κτίριο τα μαθήματα του σχολείου με ευθύνη του δήμου και να εξασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά των μαθητών.

Νομίζουμε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αδράνειας. Οι ευθύνες είναι τεράστιες.

 

Για την δημοτική ομάδα της Λαϊκής Συσπείρωσης

Κώστας Τζίχας

δημοτικός σύμβουλος.