Επιστολή Δημάρχου Ικαρίας για τα Ακτοπλοϊκά Δρομολόγια του νησιού.

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια των δημοτών, των επαγγελματιών αλλά και των επισκεπτών του νησιού μας για την απαράδεκτη και ξαφνική κατάργηση των δρομολογίων του πλοίου Διαγόρας από τις 12/9/2022 για το λιμάνι του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

Η ενέργεια αυτή της εταιρείας σας εν μέσω της τουριστικής περιόδου δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στο νησί, τόσο τουριστικά, όσο και ανεφοδιασμού, ενώ ανατρέπει τους σχεδιασμούς των επισκεπτών που είχαν προβεί σε κρατήσεις στα ξενοδοχεία της περιοχής.

Συγκεκριμένα, από τέσσερα δρομολόγια που είχαν προγραμματιστεί και μάλιστα με ανοικτό πλάνο εισιτηρίων, γεγονός που σημαίνει ότι είχαν εκδοθεί εισιτήρια, αιφνιδιαστικά και χωρίς να υπάρχει η χρονική ευχέρεια να αναζητηθεί εναλλακτική λύση από άλλη ναυτιλιακή εταιρεία, το λιμάνι του Αγίου Κηρύκου, η πρωτεύουσα του νησιού και η λουτρόπολη των Θερμών μένουν με ένα δρομολόγιο την εβδομάδα.

Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή βάζει ταφόπλακα στον τουρισμό της περιοχής και απαιτούμε άμεσα την ανάκληση της απόφασής σας, συνεχίζοντας τα δρομολόγια μέχρι τις 2-10-2022 σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.

Επίσης, σε ότι αφορά στο λιμένα του Ευδήλου Ικαρίας, όπως προκύπτει από τα εισιτήρια στις 4/9/2022 , τελευταία ημέρα των ημερησίων δρομολογίων της εταιρείας σας, όπου κι αναχώρησαν περίπου 750 άτομα και 200 επιβατικά αυτοκίνητα, είναι επιτακτική η ανάγκη για δρομολόγηση επιπλέον ημερήσιου πλοίου κάθε Τετάρτη. Ανάλογη δρομολόγηση είχε γίνει και πέρσι με το ΒLUE STAR PAROS με μεγάλη επιτυχία.
Ευχαριστούμε και περιμένουνε τις άμεσες ενέργειές σας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑΣ