Επιστημονική Ημερίδα διοργανώνουν ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης σε συνεργασία με την Κλινική Ρευματολογίας, Κλινικής Ανοσολογίας και Αλλεργιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και την Δ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική ΠΓΝ «Αττικόν», το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, στο ΞενοδοχείοSamos City Hotel  (Σοφούλη 11, Παραλιακή Βαθύ), στη Σάμο.

Η Επιστημονική Ημερίδα διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 8 χρόνων από την απώλεια του τιμώμενου Ρευματολόγου, κ. Ηρακλή Κρητικού, στον τόπο καταγωγής του, αναγνωρίζοντας την προσφορά του τόσο στους ρευματοπαθείς, όσο και στη ρευματολογική επιστημονική κοινότητα.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και να ενημερωθεί για τα ρευματικά νοσήματα από τις 11:00 έως και τις 12:00, ενώ θα ακολουθήσει ενημέρωση για τα ρευματικά νοσήματα καθώς και τις λοιμώξεις προς την Ιατρική κοινότητα από τις 12:30 έως και τις 13:30.

Η Επιστημονική Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου και του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου «Άγιος Παντελεήμονας»,  με την ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρίας AENORASIS.