Περιοδεία πραγματοποιεί ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς στα νησιά του βορείου, κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου. Ο Υφυπουργός επισκέπτεται έδρες σχηματισμών, μονάδες και επιτηρητικά φυλάκια του στρατού ξηράς, του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας.

Το πρωί του Σαββάτου (12/02) ο Νικόλαος Χαρδαλιάς αφίχθη στο νησί της Σάμου και παραβρέθηκε στο φυλάκιο της «Ψιλής Άμμου» όπου συνοδευόμενος από το Στρατηγό Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Νικόλαο Φλάρη, τον Ταξίαρχο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ Νικόλαο Γκρέτσα και αξιωματικούς παρακολούθησε μια σύντομη ενημέρωση για την σημαντικότητα του σημείου του συγκεκριμένου επιτηρητικού φυλακίου.

 

 

«Η χώρα πρέπει να είναι ισχυρή για να μπορεί να είναι πρωταγωνίστρια. Αυτό νομίζω είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης. Κύρια της προτεραιότητα. Το μεγάλο στοίχημα το οποίο έχουμε να κερδίσουμε και γι’ αυτό εργαζόμαστε νυχθημερόν και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και σε συνεργασία μαζί με τα γενικά επιτελεία.» υπογράμμισε ο Υφυπουργός.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός περιηγήθηκε στον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο του φυλακίου από τους υπεύθυνους διαπιστώνοντας την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων.

«Μόνο ευγνωμοσύνη και σεβασμό νιώθουμε για τα στελέχη μας και τους στρατεύσιμους μας σε όλες τις μονάδες αυτές και ειδικά εδώ στις εσχατιές του Αιγαίου. Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα το οποίο εκπέμπουν τα στελέχη αυτά που είναι μήνυμα ετοιμότητας, εγρήγορσης, σοβαρότητας, ψυχραιμίας, νηφαλιότητας και καθημερινού αποτελέσματος.»

 

 

Πριν την αναχώρηση του για το Στρατηγείο 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, ευχαρίστησε τα στελέχη και τους οπλίτες που υπηρετούν στο φυλάκιο.

«Παραμένουμε νηφάλιοι. Παραμένουμε ψύχραιμοι. Προσηλωμένοι στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου. Επιθυμούμε την ειρήνη στην περιοχή. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων είναι υψηλότατο. Η αίσθηση αφοσίωσης καθήκοντος είναι υψηλότατη. Και η ευθύνη η δικιά μας είναι να βρισκόμαστε στις εσχατιές του Αιγαίου κοντά τους έτσι ώστε να μπορούμε να μοιραζόμαστε τις καθημερινές τους αγωνίες, τις καθημερινές τους ανησυχίες και να είμαστε χρήσιμη στην καθημερινή προσπάθεια τους.» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

 

 

Επόμενοι σταθμοί των επισκέψεων του ΥΦΕΘΑ είναι το Αγαθονήσι, οι Αρκιοί, το Φαρμακονήσι, η Καλόλιμνος, η Κάλυμνος και η Ψέριμος.

Ελευθερία Γερολύμου