ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με μεγάλη αποδοχή του κόσμου και εποικοδομητικές συναντήσεις συνεχίστηκε για πέμπτη συνεχή ημέρα η περιοδεία του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Αλκιβιάδη Στεφανή με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού του, στη Σάμο.

Ξεκινώντας την περιοδεία του από την ΚΕΔ Σάμου, ενημερώθηκε από το προσωπικό που εργάζεται εκεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και συζήτησαν μαζί τον τρόπο που θα πρέπει να τα προσεγγίσουν, με σκοπό να δοθούν λύσεις.

Στην κωμόπολη των Μυτιληνιών, ο κ. Στεφανής συνομίλησε με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εκπροσώπους συλλόγων και φορέων καθώς και με πολλούς κατοίκους. Παράλληλα, επισκέφτηκε τη λιμνοδεξαμενή Μυτιληνιών και ενημερώθηκε επιτόπου για το έργο αποταμίευσης υδάτων, για το οποίο διαπιστώθηκε η εγκατάλειψή του, με αποτέλεσμα να παραμένει ημιτελές. «Η ορθολογιστική διαχείριση των υδάτων, όχι μόνο του Καρβούνη, αλλά ολόκληρης της Σάμου και των νησιών του Βορείου Αιγαίου, καθώς και η επάρκειά τους, αποτελεί μέλημα και στόχο πρώτης προτεραιότητας», επισήμανε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Άκουσε πολύ προσεκτικά τις απόψεις και τα αιτήματα των επαγγελματιών του Πυθαγορείου που δραστηριοποιούνται στον εμπορικό δρόμο αλλά και στο λιμάνι, τα οποία και κατέγραψε στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού της «Νέας Δυναμικής» για τις υποδομές απολύτου προτεραιότητας.

Επαφές και συναντήσεις πραγματοποίησε, επίσης, ο κ. Στεφανής στη Χώρα, το Ηραίον, τους Κουμαραδαίους, τον Πύργο, τον Παγώνδα και τους Σπαθαραίους. Οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Πυθαγορείου, έχουν παρόμοια αιτήματα και ανάγκες, οι οποίες και έτυχαν σοβαρής καταγραφής από τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη.

Ο Σύλλογος Αλιέων και οι επαγγελματίες του Ηραίου, μίλησαν για την ανάγκη ανάπτυξης του παραθαλάσσιου οικισμού μέσα από βελτιώσεις των υπαρχόντων δομών, ενώ η επίσκεψη του κ. Στεφανή στον αρχαιολογικό χώρο του ναού της Ήρας, αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία να δει την κατάσταση των αρχαιολογικών χώρων υψηλής επισκεψιμότητας της Σάμου και να συνομιλήσει με τους υπαλλήλους τους.

Οι εκπρόσωποι του Ξενοδοχειακού κόσμου της Σάμου με τους οποίους συναντήθηκε ο κ. Στεφανής ήταν απόλυτα πεπεισμένοι πως το νησί έχει αναπτυξιακές τουριστικές προοπτικές αρκεί να υποστηριχθεί από την κεντρική εξουσία και την τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού.

Τέλος, συνομίλησε με εκπροσώπους των Πυροσβεστικών Ομάδων και των εθελοντών πυροσβεστών Μυτιληνιών, καθώς ‘‘η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος των νησιών μας και η πρόληψη των πυρκαγιών, ειδικότερα στην πολύπαθη Σάμο, είναι ζήτημα υψηλής προτεραιότητας’’ για τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.