Σειρά επαφών με τους αυτοδιοικητικούς της Σάμου έχει ο υφυπουργός  Κλιματικής Κρίσης  και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος ο οποίος επισκέφτηκε το νησί  μαζί με το Γενικό Γραμματέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Πέτρο Καμπούρη, με πρώτη στάση την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και Ικαρίας, όπου μαζί με το Βουλευτή, Χριστόδουλο Στεφανάδη, είχε σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη, Ελισσαίο Μαυρατζώτη.
 Εστίασαν στην ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης – μέσα από την έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 10 εκατ. ευρώ – αλλά και στη δρομολόγηση νέων παρεμβάσεων.
Δεύτερη στάση της επίσκεψης στη Σάμο, το Καρλόβασι και ο Δήμος Δυτικής Σάμου, όπου είχε συνάντηση με το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, κατά την οποία – μεταξύ άλλων – η συζήτηση επικεντρώθηκε  στην πορεία αποκατάστασης των σεισμόπληκτων κτιρίων και στις παρεμβάσεις που δρομολογούνται με στόχο την υπηρεσιακή ενδυνάμωση της ΓΔΑΕΦΚ, αλλά και την ενίσχυση της συνεργασίας με τους ιδιώτες μηχανικούς ώστε να είναι ολοκληρωμένοι οι φάκελοι που υποβάλλονται. Ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε ότι θα  υπάρχουν δύο γραφεία στους δύο δήμους του νησιού όπου ιδιώτες συμβασιούχοι μηχανικοί  θα λάβουν ειδική εκπαίδευση μέσω σεμιναρίων ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υποβολής και ολοκλήρωσης των φακέλων για την έκδοση των αδειών των σεισμόπληκτων Σαμιωτών.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν  το λιμάνι, για το οποίο  θα συνεχιστεί η συνεργασία με την Περιφέρεια – μέσω επιπλέον χρηματοδότησης – για να ολοκληρωθεί το έργο της αποκατάστασης μετά το σεισμό.