ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                  

 

Την Παρασκευή 29/9 αντιπροσωπεία του συνδυασμού μας επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου. Μιλήσαμε, ακούσαμε τη Διευθύντρια κα Δήμου, αλλά και εργαζόμενους.

Πολλά τα προβλήματα και πολύ σοβαρά, με ευθύνη καταρχήν της κεντρικής κυβέρνησης.  Χωρίς αγροτικό γιατρό η Καλλιθέα και ο Πύργος, σοβαρές ελλείψεις γιατρών στο Κέντρο Υγείας, μεγάλο ποσοστό των εργαζόμενων ως επικουρικοί, ακόμη και ο παιδίατρος με μπλοκάκι. Οι προκηρύξεις θέσεων είναι για συμβασιούχους, επικουρικούς,  με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ενδιαφέρον για πλήρωση κακοπληρωμένων και προσωρινών θέσεων. Απουσία οδοντιάτρου για πολλούς μήνες, καθώς προκηρύσσεται θέση επικουρικού.

Στο Μαραθόκαμπο στα χαρτιά Πολυδύναμο Ιατρείο καθώς δεν υπάρχει νοσηλευτής και  το πιο σημαντικό τραγικές ελλείψεις σε διασώστες  του ΕΚΑΒ. Ως οδηγοί ασθενοφόρων το καλοκαίρι επιστρατεύονται φαντάροι, χωρίς καν επαγγελματικό δίπλωμα(!), χωρίς την παραμικρή εκπαίδευση – εμπειρία, με αποτέλεσμα έως και λιποθυμίες τους ή κρίσεις άγχους και θυμού.

Απαρχαιωμένο οργανόγραμμα (από το 1986) αλλού για αλλού σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και τη σημερινή πραγματικότητα, σταδιακή δρομολόγηση εισαγωγής ιδιωτών εργολάβων για καθαριότητα, φύλαξη κ.α.

Ως Δημοτικός συνδυασμός η «Σύμπραξη προοδευτικών πολιτών» καταγγέλλουμε την αναλγησία της κεντρικής κυβέρνησης, γνωστοποιούμε στους δημότες την τραγική κατάσταση του Κέντρου Υγείας της πόλης και τους καλούμε να προβληματιστούν και να σκεφτούν τρόπο αντίδρασης σε όλα αυτά.

Παρότι τα ζητήματα Υγείας δεν υπάγονται στη δικαιοδοσία της Δημοτικής αρχής, θεωρούμε καθήκον του Δημάρχου την καταγγελία, διαμαρτυρία, γνωστοποίηση τέτοιων θεμάτων με κάθε τρόπο και την προσπάθεια ενεργοποίησης των δημοτών στην κατεύθυνση της αντίδρασης τους. Η σιωπή, ο συμβιβασμός με την κατάντια και το περίσσευμα κυβερνητικών φερέφωνων, που κυριαρχούν σε άλλους συνδυασμούς δε μας αξίζουν.

Ούτε δοκιμασμένα αποτυχημένοι συνδυασμοί, ούτε συνδυασμοί από ανακάτεμα της ίδιας τράπουλας, με  «επαγγελματίες» αυτοδιοικητικούς και κομματάρχες.

Στις 8 Οκτωβρίου κάνουμε τη σωστή κίνηση:

Ψηφίζουμε τη «Σύμπραξη προοδευτικών πολιτών»!