«Είναι η τελευταία  προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας και η τελευταία ευκαιρία όταν θα είναι κυβέρνηση  να σώσει τη χώρα , δημιουργώντας μια Ελλάδα   που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες. Μια Ελλάδα έτοιμη να ανοιχτεί στην Ευρώπη και στον κόσμο που αλλάζει» αυτά δήλωσε από την Σάμο ο βουλευτής Ηρακλείου και πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης το πρωί του Σαββάτου επισκέφτηκε παραγωγικές μονάδες του νησιού και συγκεκριμένα το Τυροκομείο ΒΟΥΡΛΙΩΤΗ, τα Θερμοκήπια ΑΜΥΡΣΩΝΗ και τα Θερμοκήπια  του κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ με τα ντοματίνια.

Στην συνέχεια συνοδευόμενος από τον Τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Κούρταλη,   τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Σάμου Πάρι Παπαγεωργίου, μέλη και στελέχη του κόμματος, επισκέφτηκε τον ΕΟΣ όπου συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον πρόεδρο Γιάννη Σκούτα ενώ ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του Μουσείου Οίνου, την αίθουσα εμφιάλωσης  και  γεύτηκε γλυκά και ξηρά κρασιά του συνεταιρισμού. Απευθυνόμενος στον κ. Σκούτα είπε ότι η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ αποτελεί οικονομικό στραγγαλισμό για τις τοπικές κοινωνίες και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπέκυψε  χωρίς  να παλέψει για τη διατήρηση του.

Στην συνέχεια επισκέφτηκε τον Αντιπεριφεριάρχη Σάμου Νίκο Κατρακάζο ο οποίος του μετέφερε τους προβληματισμούς του στα τοπικά θέματα

ενώ  επόμενος σταθμός ήταν το γραφείο του Δημάρχου Σάμου Μιχάλη  ο οποίος και εκείνος με τη σειρά του μίλησε για τις προσπάθειες που γίνονται από το Δήμο για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στο νησί.

Επόμενος σταθμός ήταν ο Σύλλογος  Γονέων, κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση ΜΕΛΙΣΣΑ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συναντήθηκε με μέλη της ΝΟΔΕ  και έπειτα παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα  τοπικά ΜΜΕ.

 

Ο κ Αυγενάκης αναφέρθηκε  στα θέματα της επικαιρότητας και πρώτα στους δύο στρατιωτικούς  που θα δικαστούν τη Δευτέρα στην Τουρκία λέγοντας ότι οι εικόνες τους  μας πληγώνουν και δεν έκρυψε τη διάχυτη ανησυχία που υπάρχει  στη Νέα Δημοκρατία για την έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης. Με αφορμή αυτό αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα και κυρίως στις  τελευταίες δηλώσεις του τούρκου προέδρου  Ερντογάν ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικίνδυνους χειρισμούς  στα εθνικά θέματα. Επίσης  και για το ζήτημα των Σκοπίων είπε ότι παραμένει ανοιχτό  ενώ μοναχική και αδύναμη χαρακτήρισε την κυβέρνηση  που προσπάθησε με τον ανασχηματισμό ΚΟΥΒΕΛΗ να κρατηθεί στην εξουσία.

«Η κυβέρνηση στον πανικό της να διατηρηθεί στην εξουσία προσπαθεί  να ποινικοποιήσει την αντιπολίτευση στήνοντας 10 κάλπες για το θέμα της NOVARTIS. Να ξέρουν ότι η Ν. Δημοκρατία θέλει να έρθουν όλα στο φως όχι όμως με λάσπη στον ανεμιστήρα η χρησιμοποιώντας τη δικαιοσύνη  για να πληγώσουν τους θεσμούς»,  δήλωσε ο  γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Για τα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας  είπε ότι πρέπει να καταργηθεί ο Νόμος Παρασκευόπουλου, να δημιουργηθούν φυλακές υψίστης  ασφαλείας, να ενισχυθούν οι ομάδες ΔΙΑΣ  και να αλλάξει ο νόμος  για το άσυλο στα Πανεπιστήμια. Στην αναφορά του για τα οικονομικά θέματα είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε παρά τα ψέματα που έλεγε προεκλογικά για κατάργηση των μνημονίων να υπογράψει το 3ο  και 4ο μνημόνιο  με μέτρα ύψους 1,9 δις για το 2018 και 5,2 δις για το 2019-2020.

Το βράδυ του Σαββάτου  ο πρόεδρος της Πολιτικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση σε μέλη και φίλους του Κόμματος.