Το νησί της Σάμου επισκέφτηκε ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Jens Plötner, o οποίος είχε συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο και το Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο.

34287161 1309067699225841 5764820428858064896 o

Απο αριστερά: Ο νέος Πρόξενος της Γερμανίας στη Σάμο και στο Β. Αιγαίο Γ. Μηλιώτης, ο Δήμαρχος Σάμου Μ. Αγγελόπουλος, ο Πρέσβης της Γερμανίας Jens Plötner και η κ. Γκιζέλα Πετροπούλου στέλεχος του γραφείου τύπου της Γερμανικής πρεσβείας.

Στις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα που αφορούν σε προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σάμος, με κύριο το μεταναστευτικό, αλλά και στις προοπτικές που έχει το νησί στον τουριστικό τομέα.

34089941 10214856887829475 2815076459498962944 o

Από αριστερά: Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Ν. Κατρακάζος συνομιλεί με τον Γερμανό Πρέσβη Jens Plötner. Δεξιά ο νέος Πρόξενος κ. Μηλιώτης

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Πρέσβης κ. Jens Plötner, ο οποίος συνοδεύονταν από τη σύζυγό του, παραβρέθηκαν σε δεξίωση στο Hotel Proteas Blue  στο Πυθαγόρειο, για την ανάληψη των καθηκόντων της θέσης του  Επίτιμου Πρόξενου της Γερμανίας στο Βόρειο Αιγαίο και τη Σάμο, απο τον κ. Γεώργιο Μηλιώτη.

samostimes German Embassador Jens Plotner1

Ο επί 32 έτη Πρόξενος κ. Χριστόδουλος Καπνουλάς και ο  Γερμανός Πρέσβης κ. Jens Plötner

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο επί 32 έτη Πρόξενος,  κ. Χριστόδουλος  Καπνουλάς.

samostimes German Embassador Jens Plotner2

Ο επί 32 έτη Πρόξενος κ. Χριστόδουλος Καπνουλάς, δεξιά,  με συγκίνηση αναφέρετε στην πορεία του.  Αριστερά, ο  Γερμανός Πρέσβης κ. Jens Plötner

Ο κ. Plötner, μιλώντας στα ελληνικά, ευχαρίστησε τον  κ. Καπνουλά για τις πολύτιμες υπηρεσίες του και στην συνέχεια καλωσόρισε τον νέο επίτιμο Πρόξενο της Γερμανίας στο Βόρειο Αιγαίο κ. Μηλιώτη.

samostimes German Embassador Jens Plotner4

Αριστερά: Ο νέος Πρόξενος κ. Γ. Μηλιώτης  δίπλα του ο  Γερμανός Πρέσβης κ. Jens Plötner

Εμφανώς συγκινημένος ο κ. Μηλιώτης  ευχαρίστησε τον κ. Καπνουλά για την αμέριστη υποστήριξη του και υποσχέθηκε να εργαστεί για το καλό των σχέσεων των δύο χωρών.

samostimes German Embassador Jens Plotner3

Στη δεξίωση, μεταξύ άλλων, παρέστησαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σάμου κ. Δημήτριος Μαϊστρέλλης, ο Λιμενάρχης Σάμου κ. Νίκος Κωνσταντέλλης, ο πρόεδρος του ΕΟΣ Σάμου κ.Γιάννης Σκούτας και  επιχειρηματίες του νησιού.

Ο Γερμανός Πρέσβης ευχαρίστησε την Ε.Ο.Σ. Σάμου για την ευγενική χορηγία της, στα κρασιά της εκδήλωσης ενώ ο ο πρόεδρος του ΕΟΣ Σάμου κ.Γιάννης Σκούτας του δώρισε ένα μικρό αναμνηστικό για την επίσκεψη του.

samostimes German Embassador Jens Plotner5

Ο πρόεδρος του ΕΟΣ Σάμου κ.Γιάννης Σκούτας (δεξιά) επιδίδει μικρό αναμνηστικό στον Γερμανό Πρέσβη κ. Jens Plötner

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάμου «Ωκυρρόη η Σαμία»  χόρεψε παραδοσιακούς χορούς των νησιών μας.

πηγη: samostimes.gr