ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης αναφορικά με την επίσκεψη του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου από 6 έως 9 Σεπτεμβρίου στη νήσο της καταγωγής του Χίο,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω στην ιδιαίτερη πατρίδα της καταγωγής του τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Η επίσκεψή του εκτός από τον ιδιαίτερο συμβολισμό  αποτυπώνει και το γνήσιο ενδιαφέρον του για ότι συμβαίνει στη  Χίο αλλά και ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο. Οι κρίσεις που διέρχεται ο τόπος μας Πανδημία , Μεταναστευτικό Προσφυγικό , οι κλιμακούμενες απειλές και διεκδικήσεις από Τουρκικής πλευράς, αλλά και όλες οι προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο , δημιουργούν επιτακτική την ανάγκη για κάθε είδους βοήθεια,  συμπαράσταση και αλληλεγγύη , για την ειρήνη στην περιοχή και την ευημερία των Νησιωτών του Βορείου Αιγαίου. Η Ορθόδοξος Εκκλησία της Αμερικής ,  ως τώρα στάθηκε αρωγός με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα , αλλά και κάθε άλλο ζήτημα προέκυψε με κοινωνική δικαιοσύνη και έργο αξιομνημόνευτο. Ελπίζουμε ότι θα είναι πάντα κοντά στους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου και ότι δίκαιο πρεσβεύουν , ως ακρίτες του Δυτικού Κόσμου. Είναι τιμή  για όλους μας και για τον  τόπο της καταγωγής  του,   η επίσκεψή του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής  Ελπιδοφόρου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πρόκειται να παραθέσει επίσημο γεύμα στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στα Καρδάμυλα.

Ο Περιφερειάρχης πρόκειται να αναχωρήσει για τη Χίο σήμερα το απόγευμα.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου