Την Σάμο επισκέφτηκε στα πλαίσια της διεξαγωγής του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Βαθύ ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης στις 31.01.2020 & 01.02.2020 .Ο κ. Μουτζούρης είχε μια σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς και στελέχη οργανισμών, πραγματοποίησε περιοδεία στο νησί και επισκέφτηκε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το Σάββατο 01.02.2020 επισκέφτηκε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Πανουράκη τον Δήμο Δυτικής Σάμου και ενημερώθηκε στο Δημαρχείο από τον Δήμαρχο  κ. Αλέκο Λυμπέρη  για τις ανάγκες του νεοσύστατου Δήμου, συζητήθηκαν αναλυτικά  τα έργα που εκτελούνται και προγραμματίζονται να γίνουν παρουσία του μηχανικού κ. Ελένη και του κ. Καραγιαννίδη υπεύθυνου του Δήμου για τα τεχνικά έργα. Στην συνέχεια επισκέφτηκε τα Βοτσαλάκια Σάμου και το χωρίο Υδρούσσα  όπου ενημερώθηκε από κατοίκους και τον πρόεδρο του χωριού για τα ζητήματα που τους απασχολούν καθώς και  για την ανάγκη έργων επισκευής του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου. Στον  Μαραθόκαμπο συναντήθηκε  με τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας κ. Βολακάκη, τον πρόεδρο της κοινότητας Μαραθοκάμπου  και μαζί με τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου πραγματοποίησαν επιτόπιο έλεγχο σε έργα που χρήζουν άμεσης υλοποίησης και απαιτούν την αγαστή συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας. Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου την ίδια μέρα πραγματοποίησε επίσκεψη στο χωριό Μεσόγεια όπου συναντήθηκε με μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ζωοδόχος Πηγή» συνομίλησε με κατοίκους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή.

Αμέσως μετά την περιοδεία του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η Σάμος αποτελεί ‘’στολίδι’’ για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ένα νησί σπάνιας φυσικής ομορφιάς με σπουδαία ιστορία, εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα  και με φιλόξενους ανθρώπους που το αγαπούν πραγματικά. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να ενημερωθούμε για τα όσα πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν προκειμένου να υποστηρίξουμε τους Δήμους και τους κατοίκους του νησιού. Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν πιστεύουμε πως το αμέσως επόμενο διάστημα αρκετά από τα έργα θα έχουν προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό και θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε και σε υλοποίηση άλλων έργων ζωτικής σημασίας για την ευημερία του νησιού.»