Το Δήμο Ανατολικής Σάμου,  επισκέφθηκε, χθες 10/02/2020, η Πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Mrs Stella Ronner-Grubacic, η οποία συνοδεύονταν από την Υπεύθυνη Μεταναστευτικής και Εξωτερικής Πολιτικής της Ολλανδικής Πρεσβείας, Mrs Manon Albert.

Στη συνάντηση, εκτός από το Δήμαρχο κ. Γεώργιο Στάντζο, συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος κ. Καΐλα Δέσποινα, η Επίτιμη Πρόξενος της Ολλανδίας, κ. Μαλαγάρη Βασιλική,  εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου και Ικαρίας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα τουριστικής ανάπτυξης και αναβάθμισης του τουριστικού μας προϊόντος, δεδομένου ότι η Ολλανδική αγορά είναι από τις σημαντικότερες αγορές του νησιού, όπως επίσης και θέματα φορολογικών ελαφρύνσεων και παροχής κινήτρων έτσι ώστε να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για επενδύσεις.

Τέλος συζητήθηκε εκτενώς το θέμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, όπως επίσης και ο ρόλος των ΜΚΟ.

Η Πρέσβειρα δεσμεύτηκε να μεταφέρει, στην Ολλανδική Κυβέρνηση όλα όσα ειπώθηκαν σ’ αυτή την τόσο εποικοδομητική συζήτηση και εξέφρασε  την επιθυμία να επισκεφτεί, εκ νέου, το νησί μας το συντομότερο δυνατό.

 

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου