ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

Στο διακρατικό συνέδριο «Scientific Podlasie: Internationalization of PodlasieSMEs» στην πόλη της Lomzaστην Πολωνία  είχε την τιμή να συμμετέχει ο Δήμος Δυτικής Σάμου την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022,  μετά από επίσημη πρόσκληση που είχε αποστείλει ο Δήμαρχος της πόληςMariuszChrzanowski.

Το συνέδριο αφορούσε τις διακρατικές συνεργασίες που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κλάδου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης ξεκίνησε με συνάντηση  στο Δημαρχείο της πόλης όπου η δημοτική αρχή υποδέχθηκε τη  Γενική Γραμματέα του Δήμου κα. Πατρώνη Ιωάννα.

Εκεί έγινε  παρουσίαση των δήμων , αναπτύχθηκε διαλογική συζήτηση για την προοπτική   ανάπτυξης μιας διεθνούς συνεργασίας και έγινε η εθυμοτυπική ανταλλαγή δώρων.

Στην συνέχεια η αποστολή ξεναγήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης Lomza όπου διακεκριμένοι μουσικοί έδωσαν ένα κονσέρτο προς τιμή της μας, στο Μουσείο Ιστορίας, στην Έκθεση Εξόρυξης  φυσικού Ορυκτού  καθώς και στο Επαγγελματικό Λύκειο όπου οι μαθητές  υποδέχθηκαν την αποστολή και προς έκπληξη όλων είχαν προετοιμάσει    γεύμα εργασίας των συμμετεχόντων.

Το απόγευμα η εκπρόσωπος του Δήμου  Δυτικής συμμετείχε στο διακρατικό συνέδριο όπου παρουσίασε το νησί,  τη δυναμική του και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματαστους τομείς  του τουρισμού και του εμπορίου.

Στο συνέδριο έλαβαν μέρος : o Δήμος της Lomza (διοργανωτής)το Πολωνικό Ελληνικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο , ξένες αντιπροσωπείες από την Ελλάδα (Δήμος Δυτικής Σάμου), από την  Ουκρανία (Zwiahel, Borysław, Kołomyja),  από τη Λιθουανία (περιφέρεια Solecznicki), από  την Τουρκία (Αττάλεια/Muratpasa) καθώς και παράγοντες του αθλητικού χώρου. Συνολικά πάνω από 30 συμμετέχοντες.Ανάμεσα στους ξένους καλεσμένους ήταν ο Ανάργυρος Κρεμίτσας και ο RichardGrootscholten, άνθρωποι από τον κόσμο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Οι επαφές έγιναν  με σκοπό την εξωστρέφεια και την προώθηση  του τουριστικού μας προϊόντος δημιουργώντας γερή βάση για την ανάπτυξη ενός διεθνούς δικτύου πολυεπίπεδης συνεργασίας.