Συνεχίζοντας τις επισκέψεις και τις επαφές του με τους παραγωγούς του νησιού μας ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος βρέθηκε σήμερα στον Παγώνδα, όπου συναντήθηκε με παραγωγούς λαδιού, ξήρανσης σύκων και μελιού, στον χώρο δραστηριότητας του καθενός. Μετά τον καθιερωμένο καφέ στην θαυμάσια πλατεία του Παγώνδα, ο αντιπεριφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη κΓιώργο Κυριαζή και τον  γεωπόνο της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Χρήστο Σταματούλη, επισκέφθηκε τον χώρο ξήρανσης σύκων του παραγωγού κ.Χριστοδουλάκη. Στη συνέχεια με αγροτικό αυτοκίνητο μετέβη στο ελαιόκτημα του Κώστα Νικόλαινα, και τις εγκαταστάσεις ξήρανσης, αλλά και εξαγωγής μελιού του παραγωγού Αλκιβιάδη Ταλαίπωρου, ενώ αμέσως μετά μετέβη μερικά χιλιόμετρα εκτός Παγώνδα στον δρόμο προς Σπαθαραίους σε ένα από τα πολλά κτήματα με συκιές όπου και η εγκατάσταση ξήρανσης και συσκευασίας τους, του κ.Μαργαρώνη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου δήλωσε ενθουσιασμένος και πολύ ευχαριστημένος από τις προσπάθειες όλων των παραγωγών του πρωτογενή τομέα, που τείνουν στην αύξηση των καλλιεργούμενων γαιών, τον εκσυγχρονισμό των μέσων και την διάθεση για δημιουργία όλων, για το καλό των ίδιων, του χωριού τους αλλά και της οικονομίας του νησιού μας γενικότερα.

Εντύπωση έκανε στον αντιπεριφερειάρχη το εγκαταλελειμμένο ελαιοτριβείο μέσα στο χωριό λίγο πιο κάτω από την πλατεία, με τα μηχανήματά του να είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της ακμής του χωριού και έδειξε ενδιαφέρον για την ένταξή του σε κάποιο πρόγραμμα και την μετατροπή του σε επισκέψιμο χώρο ιστορικής αξίας.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη στην σελίδα μας στο Facebook