Ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, από την Τετάρτη 24 Μαίου 2023 έως το Πέμπτη 01 Ιουνίου 2023, επισκέφθηκε τα νησιά Ρόδο – Σύμη – Καστελόριζο – Κω – Κάλυμνο, στα πλαίσια προετοιμασίας της αντιπυρικής περιόδου που ήδη διανύουμε. Κατά την διάρκεια της παραμονής του, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους, ανθρώπους του Κλήρου, εκπροσώπους Σωμάτων Ασφαλείας και λοιπών Φορέων, καθώς και με Εθελοντικές Ομάδες των εν λόγω νήσων.

Με τους ανωτέρω συζητήθηκαν οι απαραίτητες δράσεις σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και τονίσθηκε η αναγκαιότητα για αρμονική συνεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς, για την αποτελεσματικότερη θωράκιση των νησιών σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα ο Συντονιστής επισκέφθηκε όλες τις εγκαταστάσεις των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, συζητώντας επιχειρησιακά θέματα με το Πυροσβεστικό προσωπικό, αλλά και πιθανές παρεμβάσεις σε κτιριακές δομές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακιών, ενώ τονίσθηκε η ανάγκη για επιπλέον ενίσχυση σε μόνιμο και εποχικό προσωπικό σε όλα τα νησιά υπαγωγής μας.