Δελτίο Τύπου για την Επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας στο ΓΝ Σάμου «Άγιος Παντελεήμων».

 

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα. Μίνα Γκάγκα επισκέφτηκε τις δομές Υγείας της Σάμου με την συνοδεία του Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Χρήστου Ροϊλού, του Βουλευτή της Σάμου κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη και της Κοινής Διοικήτριας ΓΝ Σάμου «Άγιος Παντελεήμων» ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας κα. Αφροδίτη Αγγέλη.

Σχετικά με το ΓΝ Σάμου η Αναπληρώτρια Υπουργός είχε την ευκαιρία να συναντηθεί τόσο με τους εκπροσώπους του συλλόγου εργαζομένων, όσο και με τους ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να παραθέσουν τους προβληματισμούς τους και να θέσουν τα αιτήματά τους. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου και συνομίλησε με ασθενείς και συνοδούς.

Στο τέλος της επίσκεψης η κα. Μίνα Γκάγκα και ο κ. Χρήστος Ροϊλός εξήγγειλαν σχετικά με το ΓΝ Σάμου τα παρακάτω.

Την υλοποίηση εργασιών ύψους 1.000.000€ που αφορούν την ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών του νοσοκομείου, ποσό που εξασφαλίστηκε αποκλειστικά για το ΓΝ Σάμου «Άγιος Παντελεήμων», πέραν του προγραμματισμένου ετήσιου προϋπολογισμού, σε συνεργασία με την τωρινή Διοίκηση του νοσοκομείου και τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ. Ο ίδιος ο Διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας της 2ης ΥΠΕ επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα το ΓΝ Σάμου και από κοινού με την τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου και της διοίκησης πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους του νοσοκομείου ώστε να προγραμματιστούν οι σχετικές μελέτες. Την υλοποίηση και επίβλεψη του έργου, θα αναλάβει η 2η ΥΠΕ σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ με χρηματοδότηση από το ταμείο ανάκαμψης.

Επιπρόσθετα των παραπάνω εργασιών θα ανακαινιστεί και θα διαμορφωθεί πλήρως το ΤΕΠ του νοσοκομείο σύμφωνα με το πρότυπο ΤΕΠ, αναγγελία που αφορά όλα τα νοσοκομεία της επικράτειας, ενώ παράλληλα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου εξασφαλιστεί η δημιουργία Αιμοδυναμικού Κέντρου στο ΓΝ Σάμου.

Όσον αφορά τις μόνιμες θέσεις του προσωπικού η κα. Μίνα Γκάγκα δεσμεύτηκε προσωπικά για την άμεση προκήρυξη, εντός του επόμενου διαστήματος, θέσεων ειδικών ιατρών που αφορούν νευραλγικά τμήματα του νοσοκομείου ενώ ενημέρωσε παράλληλα για την επικειμένη προκήρυξη 10.000 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού για όλη την επικράτεια, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οργανικές θέσεις του νοσοκομείου μας.

Ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ συνεχάρη το προσωπικό και την Διευθύντρια της Μονάδας Αιμοδοσίας του ΓΝ Σάμου για την αξιόλογη προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να υπάρχει αποκλειστική επάρκεια σε αίμα για όλες τις δομές υγείας από την ίδια την μονάδα και ανήγγειλε την άμεση στελέχωση αυτής με μία Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας που θα συμβάλλει στις εξορμήσεις που οργανώνονται.

Τέλος, χαιρέτησε ένθερμα την έναρξη απογευματινού Διαβητολογικού Ιατρείου που θα πραγματοποιείται στο προσεχές διάστημα στο νοσοκομείο μας και εξήγγειλε την συνεργασία του ΓΝ Σάμου με εξειδικευμένα κέντρα ανά την επικράτεια προκειμένου να πραγματοποιούνται ραντεβού των κατοίκων με ειδικότητες που δεν διατίθενται μέσω της τηλεϊατρικής.

Τόσο η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας όσο και ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ έμειναν πολύ ικανοποιημένοι από το άριστο προσωπικό του Νοσοκομείου, αλλά και την πορεία των εργασιών για την ανακαίνιση της Γυναικολογικής- Μαιευτικής κλινικής, έργο που χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από τον προϋπολογισμό του ΓΝ Σάμου από τον Μάιο έως το τέλος του έτους και εξασφαλίστηκε από τη σωστή διαχείριση και πρόβλεψη των αναλώσιμων υλικών.

Το προσωπικό και η Διοίκηση του ΓΝ Σάμου «Άγιος Παντελεήμων» ευχαριστεί θερμά την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα. Μίνα Γκάγκα και τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστο Ροϊλό για την αμέριστη στήριξη που παρέχουν στο ΓΝ Σάμου και το προσωπικό του.

 

 

Η Διοικήτρια

Αφροδίτη Αγγέλη