Επίσκεψη στη Σάμο πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη 3 Αυγούστου 2021 και αύριο Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 η Βρετανίδα Υπουργός Εσωτερικών κα Priti Patel και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης. Το απόγευμα, η κ. Patel και ο κ. Μηταράκης συναντήθηκαν στο δημαρχείο Ανατολικής Σάμου με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιο Στάντζο .

Στην συνάντηση είχαν κληθεί  επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Βασίλης Πανουράκης και ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης οι οποίοι τελικά δεν παρέστησαν.

Η κ. Patel επισκέπτεται τη Σάμο στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη χώρα μας και στην ατζέντα των συζητήσεων , θα βρεθούν οι εξελίξεις στο μεταναστευτικό και οι επιπτώσεις του στην τοπική κοινωνία, όπως και η τουριστική προβολή της Σάμου σε μία σημαντική αγορά όπως η Μεγάλη Βρετανία. Αύριο, η Βρετανίδα Υπουργός Εσωτερικών και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θα επισκεφθούν μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνο Λογοθέτη, την υπό κατασκευή νέα κλειστή / ελεγχόμενη δομή στη θέση Ζερβού.