Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου στο πλαίσιο της συνεργασίας με το γραφείο ΕΟΤ Κύπρου για την προβολή των νησιών, διοργάνωσε φιλοξενία δημοσιογράφων από την Κύπρο στη Λέσβο και στη Χίο το διάστημα από 8 έως 14 Ιουνίου. Στο ταξίδι γνωριμίας με τα νησιά, που συντονίστηκε από την Δ/νση Τουρισμού Π.Β.Α. συμμετείχαν δημοσιογράφοι από τα παρακάτω μέσα:

1.κα  Άντρια Γεωργίου, Όμιλος ΔΙΑΣ, συντάκτρια www.sigmalive.com,  www.checkincyprus.com/  & CITY FREE PRESS https://city.sigmalive.com/ ( Όμιλος ΔΙΑΣ: Από τους μεγαλύτερους δημοσιογραφικούς ομίλους της Κύπρου, με τηλεοπτικό κανάλι το Sigma TV, ραδιόφωνο, περιοδικά και πολυθεματικά ενημερωτικά portals όπως το  www.sigmalive.com με μηνιαία επισκεψιμότητα 23.000.000 pageviews, το  www.checkincyprus.com  με μηνιαία επισκεψιμότητα 700.000 pageviews, κα.

2. κ. Γεώργιος Γεωργιάδης αρχισυντάκτης ειδήσεων Alpha TV Κύπρου ( Ο όμιλος Alpha Κύπρου, περιλαμβάνει το τηλεοπτικό κανάλι Alpha TV, το πρώτο σε τηλεθέαση στην Κύπρο, ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα www.alphanews.live με μηνιαία επισκεψιμότητα 10.000.000 pageviews).

2. κα Μαρία Θεμιστοκλέους, όμιλος ΙΜΗ Business που περιλαμβάνει το portal www.reporter.com.cy, που είναι το τρίτο Μεγαλύτερο Ειδησεογραφικό/ Πολυθεματικό Portal της Κύπρου με επισκεψιμότητα 16.000.000 pageviews ανά μήνα.

4. κ. Ερνέστος Μούσας, Politis Group Cyprus, που περιλαμβάνει τη 2η μεγαλύτερη εφημερίδα στην Κύπρο, ραδιόφωνο, περιοδικά και το ενημερωτικό portal politis.com.cy με επισκεψιμότητα περίπου 8.000.000 pageviews ανά μήνα.

Το ταξίδι γνωριμίας των δημοσιογράφων με τα νησιά ξεκίνησε από τη Λέσβο, όπου επισκέφθηκαν την πόλη της Μυτιλήνης, περιηγήθηκαν στην Πέτρα και στον Μόλυβο, στην Ερεσό και στο Σίγρι με το απολιθωμένο δάσος, το Πλωμάρι με το φημισμένο ούζο, την Αγιάσο, τη Σκάλα Καλλονής, τον Μανταμάδο με το ιερό προσκύνημα του Ταξιάρχη.

Στη συνέχεια με πλοίο έφθασαν στη Χίο, για να επισκεφθούν τα Μαστιχοχώρια και το Μουσείο Μαστίχας, τον Κάμπο, τη Νέα Μονή, τον Ανάβατο και τα Αυγώνυμα. Είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν μερικές από τις πιο γνωστές παραλίες της Χίου, όπως τα Μαύρα Βόλια, την Κώμη και το Λιθί και να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις και προϊόντα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τουριστικά γραφεία της Κύπρου έχουν ήδη αναπτύξει συνεργασίες με τα νησιά, τις οποίες η Π.Β.Α. προσπαθεί να ενισχύσει και να υποστηρίξει με στοχευμένες δράσεις προβολής, όπως η συγκεκριμένη.

Οι δημοσιογράφοι εντυπωσιάστηκαν από την εγκάρδια φιλοξενία, τα ξεχωριστά χωριά και προϊόντα των νησιών, το καλό φαγητό και τις όμορφες παραλίες.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας, ο συντονισμός και η συνοδεία πραγματοποιήθηκαν από τη Δ/νση Τουρισμού Π.Β.Α/ Τμήμα τουρισμού ΠΕ Χίου και το Γραφείο Περιφερειάρχη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται προς το ξενοδοχείο ΖΑΪΡΑ στη Λέσβο και το ξενοδοχείο CHIOS CHANDRIS στη Χίο που χορήγησαν δωρεάν τη διαμονή των δημοσιογράφων και το ξενοδοχείο PORTO PLOMARI στη Λέσβο για τη χορηγία γεύματος.