ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την  Τρίτη 17/12/2019 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συμμετείχε στην συνεδρίαση του πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στα γραφεία του ΕΟΤ με την συμμετοχή Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών από τις 13 Περιφέρειες της Χώρας και παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού και της ηγεσίας του ΕΟΤ . Στην συνεδρίαση συμμετείχε και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Mεταφορών κ. Νίκος Νύκτας.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει ανάγκη μεγάλης βοήθειας και σημαντικής στήριξης από το Υπουργείο Τουρισμού καθώς με την τεράστια μεταναστευτική κρίση που έχει πλήξει τις νήσους του Βορείου Αιγαίου έχουν σχεδόν μηδενίσει οι τουριστικές αφίξεις. Επιπλέον υπογράμμισε πως η ακτοπλοϊκή ενδοεπικοινωνία μεταξύ των νήσων του Βορείου Αιγαίου είναι ανεπαρκής και θα πρέπει το Υπουργείο Τουρισμού να συνδράμει έτσι ώστε τα δρομολόγια να είναι πιο συχνά και να διευκολύνονται οι μεταφορές των επισκεπτών του Βορείου Αιγαίου από το ένα νησί στο άλλο. Επιπροσθέτως επεσήμανε την ανάγκη βελτιώσεως και ανάπτυξης που έχουν οι λιμενικές δομές των νήσων καθώς επίσης υποστήριξε πως μέσω νομοθετικών παρεμβάσεων πρέπει να διευκολυνθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου είχε μια σύντομη κατ’ιδίαν συνομιλία με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, τον οποίο και προσκάλεσε να επισκεφτεί την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ώστε να διαπιστώσει και ο ίδιος προσωπικά τις παθογένειες  που υπάρχουν.