Για το θέμα των επιδοτήσεων ελαιολάδου ο Βουλευτής Ν. Σάμου με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του στους Μαυρατζαίους  ανέφερε στο προσωπικό του λογαριασμό στο f/b:
“Σε συνέχεια της επίσκεψης μου στους Μαυρατζαίους Σάμου με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Πανουράκη και το θέμα που μας τέθηκε από τον Πρόεδρο της Κοινότητας (και που αφορά προφανώς όλο τον Νομό), επικοινώνησα άμεσα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό σχετικά με τις επιδοτήσεις των παραγωγών ελαιολάδου.
Ο κ. Υπουργός με ενημέρωσε ότι όσον αφορά τα ιστορικά δικαιώματα που αφορούν έναν άδικο τρόπο αποζημίωσης ο οποίος είναι ίδιος εδώ και πάρα πολλά χρόνια ( από τη δεκαετία του ’90), ο κ. Λιβανός και η παρούσα Κυβέρνηση τα καταργεί προοδευτικά μειώνοντας τα κατά 25 % ανά έτος.
Παράλληλα, προχωρά άμεσα σε αντικειμενική καταγραφή της παραγωγής και της ανάλογης προσαρμογής της αποζημίωσης, κατά δίκαιο τρόπο.
Όσον αφορά την καταγραφή της παραγωγής ανά αγρότη, αναμένει το Υπουργείο τα πραγματικά στοιχεία. Σε αυτή τη διαδικασία θα βοηθήσει ο συνεταιρισμός και ειδικότερα για τη Σάμο η ΕΟΣΣ.
Για το θέμα αυτό είχα επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΕΟΣΣ κ. Ιωάννη Σκούτα ο οποίος θα βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία.