Τρεις πρωτοβουλίες στήριξης υγειονομικών, χαμηλοσυνταξιούχων και ατόμων με αναπηρία ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του για το κύμα ακρίβειας που σαρώνει την χώρα.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης

«Πρώτον όπως συνέβη το 2020, και όπως έχω επανειλημμένως δεσμευθεί δημόσια, 100.000 περίπου ενεργοί υγειονομικοί στα νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ και στα κέντρα υγείας θα ενισχυθούν με έκτακτη καταβολή μισού μισού. Άμεσα ποσά ύψους περίπου 900 € θα τους αποδοθεί αμέσως μέσα στο Δεκέμβριο. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε σήμερα από τα πολλά που του οφείλουμε.

Δεύτερον όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι της χώρας θα λάβουν ένα πρόσθετο βοήθημα 250 €, προσαυξημένο κατά 50 € ακόμη για κάθε μέλος της οικογένειας τους. Έτσι 800.000 συμπολίτες μας θα δουν μεγαλύτερη την επόμενη σύνταξη τους. Είναι μια ανακούφιση, δεν είναι κάτι παραπάνω, δεν είναι αυτό που τους αξίζει, είναι κάτι το οποίο αναμφίβολα βοηθά χωρίς να υπονομεύουν την πορεία της οικονομίας μας.Τρίτον το ίδιο ακριβώς επίδομα θα δοθεί σε 173.000 συμπολίτες μας με αναπηρία».

Πηγή: stonisi.gr