Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην κλειστή δομή της Σάμου κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας μεταναστών σχετικά με τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς.

Φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των Παλαιστινίων και κατά του Ισραήλ, περίπου 700 άτομα διαμαρτυρήθηκαν για τις αιμοτοχυσίες που εκτυλίσσονται στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

@xnjcxv

الله اكبر 🇵🇸🇸🇾

♬ الصوت الأصلي – آبۅꪇ ﺳمر͜هہ آﺪير͜ي ★{505}★🇬🇷

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν περίπου 700 οι μετανάστες που συγκεντρώθηκαν, ενώ γύρω στις 23:15 μία ομάδα από αυτούς προσπάθησε να ανοίξει τις πόρτες και να βγει εκτός δομής. Τότε παρενέβη η αστυνομία και προσήγαγε επτά μετανάστες, εκ των οποίων οι πέντε συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.  συνελήφθησαν, σήμερα (18-10-2023) στη Σάμο, από αστυνομικούς και συνοριακούς φύλακες του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Σάμου με τη συνδρομή αστυνομικών διαφόρων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, πέντε (5) άτομα – αλλοδαποί, που ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους σε έκνομες ενέργειες, κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών περιστατικών στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή στη Σάμο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, της διατάραξης της κοινής ειρήνης και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια.

Ο συντονισμός και η καθοδήγηση των αστυνομικών δυνάμεων στο επιχειρησιακό πεδίο, πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου μέσω του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Μυτιλήνης, ενώ συνέδραμε και πτητικό μέσο.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σάμου.