ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Επέτειος της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης  του 1821 από τον Μητροπολίτη Σάμου  Κύριλλο και  τον αρχηγό της Σαμιακής Επανάστασης Λυκούργο Λογοθέτη στην Πλατεία Μεσαίου Καρλοβάσου χθες Κυριακή 8 Μαίου 2022.

Τελέσθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Μεσαίου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση των ηρώων της Σαμιακής Επανάστασης χοροστατούντοςτου Σεβασμιότητου Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας  κ. Ευσέβιου ενώ ακολούθησε  η ύψωση της Σημαίας και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της ελληνικής πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων και  μαθητών σχολείων Α’ και Β΄θμιας εκπαίδευσης.

Στέφανα κατέθεσαν αποδίδοντας φόρο τιμής στους προγόνους μας ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης , Υφυπουργός παρά το Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος , ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Βουλευτής Ν. Σάμου κ. Στεφανάδης Χριστόδουλος , ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης , ο Δήμαρχος Δυτικής Σ΄μαου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης , ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιος Στάντζος , ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Ταξίαρχος Διοικητής της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής «Μυκάλη» κ. Νικόλαος Λαμπιδώνης , ο Ταξίαρχος Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου  κ. Δημήτριος Μαιστρέλης , η Διοικητής της Πυσοσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Σάμου Πύραρχος Σταυρούλα Μπονέ , η εκπρόσωπος του Λιμενάρχη Σάμου Υποπλοίαρχος κ. ΣτέλιαΚαλυβάκη, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καρλοβάσου κ. Εμμανουήλ Νικολού.

 

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Καρλοβάσου κ. Ιωάννη Αγγελίδη.

Σε κλίμα εθνικής περηφάνιας ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος και  ο Σαμιακός Ύμνος και ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση, με συλλόγους και  μαθητές  να παρελαύνουν υπό τους ήχους της δημοτικής μπάντας  κερδίζοντας επάξια το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.