Την  πρώτη Πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο νεοσύστατος σύλλογος “ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΜΑ” στην φιλόξενη αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Σάμου. Τα 25 μέλη του Εργαστηρίου Ελεύθερης  δημιουργικής έκφρασης είχαν εκθέσει τις χειροτεχνίες τους που με πολύ μεράκι έφτιαξαν.

Κατασκευές από γυαλί, από κερί, αρωματικά σαπούνια, τσάντες και κοσμήματα πλεκτά, ζωγραφιές κ.α ήταν λίγα από τα δείγματα που είχαν την ευκαιρία να  απολαύσουν  όσοι βρέθηκαν στην  εκδήλωση.

Η πρόεδρος του συλλόγου Ιωάννα Σεβαστάκη αναφέρθηκε στην σύντομη ομιλία της για το πως ξεκίνησε μέσα  από την κοινή αγάπη για δημιουργία , μια παρέα ανθρώπων να συμφωνήσουν στην σύσταση του συλλόγου  ο οποίος φιλοδοξεί να εντάξει πολλά μέλη ακόμη τα οποία θα τον πλαισιώνουν σε κάθε κοινωνική εκδήλωση. Στην συνέχεια  παρουσίασε κάποιους από τους δημιουργούς που βρίσκονταν στην αίθουσα όπως, την Μαίρη Τζογαννάκη, την Ευδοκία Μαθιού, την Ερασμία και τον Ιωάννη Κωλέτη, την Φρόσω Βογιατζή , τον Δημήτρη Ευστρατίου και την γραμματέα του συλλόγου Ευγενία Κολιάτσα- Δημάκη.

Την πίτα ευλόγησε ο εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους πατήρ Εμμανουήλ  ενώ ο τυχερός της βραδιάς ήταν ο εκπαιδευτικός Ιωάννης Διομής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κυριαζής.