Ο καλοκαιρινός καιρός  ήταν ο καλύτερος σύμμαχος του φετινού Καρναβαλιού του Καρλοβάσου.

Εκατοντάδες κόσμου κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης από όπου και πέρασαν τα άρματα και οι καρναβαλιστές. Λίγο μετά τις 11:30 η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ Άννυ Ανδρεάδη  έδωσε το σύνθημα,μετά από έναν σύντομο  απολογισμό για το έργο του Νομικού Προσώπου,  για να ξεκινήσει η παρέλαση.

Ευρηματικά κουστούμια, άρματα φτιαγμένα με γούστο και καλαισθησία  που αναφέρονταν στην καθημερινότητα των πολιτών και λιγότερο στην πολιτική επικαιρότητα.

Κυρίως σχολεία και σύλλογοι του νησιού είχαν επιλέξει το καθένα το δικό του θέμα και παρέες ντόπιων συνέθεταν μια όμορφη εικόνα που κατάφερε να διασκεδάσει τον κόσμο που χειροκροτούσε με ενθουσιασμό την προσπάθεια.

Ντομάτες, πειρατές, μάγισσες, κολοκύθες, φαντάσματα, γοργόνες και μάγκες, η Βραζιλία και το Κονγκό, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Θεός Διόνυσος με την παρέα του, ζωγράφοι με τα έργα τους, αναπαράσταση γνωστών έργων τέχνης, αρλεκίνοι και βενετσιάνικες φιγούρες είχαν την ευκαιρία να δουν  οι εκατοντάδες του κόσμου που βρέθηκαν στο Καρλόβασι.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις απόκριες του 2020.

 

Την παρέλαση παρακολούθησαν ο βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Καρλοβάσου κ. Τάσος Καλατζής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Νίκος Στεφανής, Γιώργος Διακοσταμάτης, Δημήτρης Κυριαζής και ο τοπικός σύμβουλος κ. Μανόλης Νικολού .