Συνέντευξη παραχώρησε στην πρωινή εκπομπή του 2000fm ο Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μάνος Κουτουλάκης.

Σχετικά με το ερώτημα του χρονικού ορίζοντα για την καταβολή των πιστώσεων για το Μ.Ι των επιχειρήσεων για το 2021 ο κ. Κουτουλάκης ανέφερε ότι υπήρξε καθυστέρηση λόγω των δειγματοληπτικών ελέγχων αλλά και της μεγάλης αύξησης των δικαιούχων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ανεβάζοντας  το ποσό καταβολής. Ωστόσο μέσα στον τρέχοντα μήνα θα ξεκινήσει σταδιακά η καταβολή των χρημάτων που ανέρχονται στα 23,8εκ. ευρώ.

Γνωστοποίησε  ότι μέσα στο Δεκέμβριο θα υπάρξει και η σχετική ΚΥΑ για το άνοιγμα της πλατφόρμας  για  την υποβολή δικαιολογητικών για το Μ.Ι του 2022 για τις επιχειρήσεις. Επίσης δήλωσε ότι από το 2023 θα γίνεται η χρηματοδότηση του  συγκεκριμένου προγράμματος μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων που θα επιτρέπουν νωρίτερα την καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους .

Ανέφερε ότι υπάρχει σκέψη για την περαιτέρω επέκταση του Μ.Ι στα καύσιμα και σε νησιά όπως η Σάμος ενώ έκανε αναφορά και για το Μεταφορικό Ισοδύναμο των πολιτών που επίσης έχουν καθυστερήσει αφού έχουν πληρωθεί μόνο μετακινήσεις που πραγματοποιήθηκαν ως το Φλεβάρη του 2021.