Την έντονη δυσαρέσκεια των παραγωγικών φορέων του νησιού εισέπραξε  η Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και  βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή  στην συνάντηση που είχε στο Επιμελητήριο   Σάμου με παραγωγικούς φορείς του νησιού  στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε την Πέμπτη το πρωί.

Συγκεκριμένα αφού ο πρόεδρος  του Επιμελητηρίου Γιώργος Κυριαζής  καλοσώρησε την κ. Αραμπατζή  εκείνη πήρε το λόγο  κάνοντας μια εισαγωγή με τις κινήσεις της Νέας Δημοκρατίας   στο θέμα του τουρισμού .
Στην συνέχεια  παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ελισαίος Μαυρατζώτης χαρακτήρισε την επίσκεψή της άκυρη και άκαιρη λέγοντας ότι ήδη διανύουμε τον Σεπτέμβριο και η μείωση θα κυμανθεί περίπου στο 20% σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.
Επίσης έντονη κριτική άσκησε ο κ. Μαυρατζώτης στο θέμα χειρισμού της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα του θαλάσσιου Τουρισμού που θα μπορούσε να αναπτυχθεί όπως είπε ο ίδιος .

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Δημήτρης Κσμιρλής   χαρακτήρισε καταστροφικό το γεγονός ότι  η σεζόν θα κλείσει με μείον 25% ενώ σε επίπεδο εισοδήματος  και τζίρου  η πτώση θα κυμανθεί στο 35% περίπου , σε ένα νησί που ζει αποκλειστικά σχεδόν από το τουριστικό προιόν. Ούτε η Νέα Δημοκρατία έκανε κάτι για να βοηθήσει δήλωσε ο κ. Κασμιρλής σε μια αποστροφή του λόγου του λέγοντας τέλος ότι η Σάμος δεν είναι ούτε Χίος ούτε Λέσβος, απαιτεί άλλους χειρισμούς που δυστυχώς δεν έγιναν ούτε από  την κυβέρνηση αλλά ούτε από την αξιωματική αντιπολίτευση. Είμαστε αφημένοι στην τύχη μας είπε καταλήγοντας και ζήτησε από την κ. Αραμπατζή  να υπάρξει άμεση βοήθεια.

Ο πρόεδρος των Ενοικιαζόμενων Δωματίων Νίκος Στεφανής  αναφέρθηκε στους λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό  η οποία όπως είπε όχι μόνο προκάλεσε το πρόβλημα αλλά το διαφήμισε κιόλας. Τα θετικά αποτελέσματα στον τουρισμό το 2015 ήταν αποτέλεσμα της προσπάθειας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε  ο κ. Στεφανής  και καυτηρίασε το γεγονός της μη επίσκεψης της υπουργού τουρισμού Έλενας Κουντουρά στην Σάμο.

Με ιδιαίτερα επικριτικό ύφος ήταν και η παρέμβαση του προέδρου του συλλόγου μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας        Μιχάλη  «Αισθάνομαι πολίτης β΄κατηγορίας» δήλωσε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα  που θα μπορούσαν άμεσα να προταθούν για την ανακούφιση των νησιωτών και από την αξιωματική αντιπολίτευση, όπως η ψήφιση μιας τροπολογίας για να  επιμηκυνθεί στο τετράμηνο η προθεσμία για τις ρυθμίσεις των ελεύθερων επαγγελματιών. Εξάλλου αναφέρθηκε και στην προβολή από όλα τα ΜΜΕ των αντιδράσεων που υπάρχουν στην Κρήτη για τους μετανάστες λέγοντας ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για το γεγονός ότι η Σάμος έφτασε να φιλοξενεί 5.000 μετανάστες ημερησίως.

Με πολύ μελανά στοιχεία περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στους ξενοδόχους και ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων  Κώστας Κυριαζής, λέγοντας ότι από τα 210 ξενοδοχεία  μόνο τα 8 κινήθηκαν σε ανοδικά επίπεδα ενώ όλα τα υπόλοιπα  έχουν μείωση στον τζίρο τους τουλάχιστον 60%. Ο κ. Κυριαζής   αναφέρθηκε και  στην επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ αλλά και στην επιβολή του  ειδικού  τέλους διανυκτέρευσης  το οποίο όπως είπε εφαρμόστηκε στη Βενετία για να αποτρέψει  τους τουρίστες καθώς υπήρχε κορεσμός στα καταλύματα.

Τέλος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Κυριαζής  αναφέρθηκε απευθυνόμενος στην κ. Αραμπατζή  στα μέτρα που είχαν ζητήσει όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς προβλέποντας την κατάσταση που θα επικρατούσε την φετινή σεζόν και ζήτησε  από την Τομεάρχη Τουρισμού να μεταφέρει στο κόμμα την ανάγκη συγκεκριμένων προτάσεων που θα ανακουφίσουν τους νησιώτες που αντιμετωπίζουν τις μεταναστευτικές ροές  και αυτές να είναι και δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας όταν αυτή θα έρθει στην εξουσία.

«Ο τουρισμός είναι η προμετωπίδα της χώρας. Θα εξαντλήσουμε   όλες τις δυνάμεις μας ως αξιωματική αντιπολίτευση  και θα προσπαθήσουμε να ανακόψουμε  την πτωτική πορεία του τουριστικού προϊόντος» απάντησε η Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και  βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή  ενώ δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα όσα ειπώθηκαν και τόνισε ότι  η Νέα Δημοκρατία έχει ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας που απαιτεί κυρίως αναδιαπραγμάτευση του φορολογικού περιβάλλοντος.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής της, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ  Πάρι  Παπαγεωργίου, συναντήθηκε με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου    και τον  Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Νίκο Κατρακάζο καθώς και με το δήμαρχο Μιχάλη Αγγελόπουλο για θέματα που αφορούν στον τουρισμό, το μεταναστευτικό και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την ανακούφιση των νησιωτών.