ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ένταξη του έργου «Αλιευτικό Καταφύγιο Αγίας Παρασκευής» στο συγχρηματοδοτούμενο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020 προϋπολογισμού 2.224.500,00 €.Ένα έργο που χωροθετείται στην καρδιά του αλιευτικού πεδίου, στον θαλάσσιο χώρο των βορειοανατολικών ακτών της Σάμου.

Από την αρχή της  θητείας μας δουλέψαμε και «ωριμάσαμε» έργα που λίμναζαν από εικοσιπενταετίας στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Με την συνδρομή του Βουλευτή κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη ξεπεράστηκαν σκόπελοι διχογνωμιών μεταξύ κεντρικών Υπηρεσιών, ενώ η αγαστή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών της ΠΕ Σάμου και του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου απέδωσε καρπούς.

Μετά την καθοριστική συμβολή μας πριν ένα έτος εγκρίθηκε από την ΕΣΑΛ (Επιτροπή Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων) ο σχεδιασμός των λιμενικών υποδομών του «Αλιευτικού καταφυγίου Αγίου Ισιδώρου Δρακαίων»  και επακολούθησε η έγκριση περιβαλλοντικών όρων.  Ένα έργο στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού μας που με την απόκτηση υπολειπόμενων  κατά σειρά αδειοδοτήσεων  θα προταθεί για ένταξη στο επόμενο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Αλιείας.

 

     Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ

 

 

   ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΟΥΡΑΚΗΣ