Ένταση και επεισόδια μικρής έντασης σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής όταν 100 περίπου μετανάστες βγήκαν για να διαμαρτυρηθούν για την επίθεση που δέχτηκαν όπως ισχυρίζονται ομοεθνείς τους από ομάδα πολιτών. Προκάλεσαν επεισόδια μικρής έκτασης πετώντας πέτρες αναποδογυρίζοντας κάδους και βάζοντας φωτιά μάλιστα σε έναν από αυτούς. Αιτία η συμπλοκή που υπήρξε νωρίτερα το βράδυ μεταξύ μεταναστών και νεαρών από την Σάμο. Από την συμπλοκή τραυματίστηκε στο κεφάλι ο μετανάστης και ο νεαρός σαμιώτης μεταφέρθηκε με θλάση στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τους μετανάστες ομάδα πολιτών με καλυμμένα τα πρόσωπα επιτέθηκαν σε παρέα πέντε μεταναστών.
Από την πλευρά των σαμιωτών η επίθεση ξεκίνησε από τους μετανάστες οι οποίοι όπως δήλωσαν κάθε βράδυ πίνουν και κάνουν φασαρίες στο συγκεκριμένο σημείο.
Τα αίματα άναψαν όταν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού με συνοδεία αστυνομίας πήγαν έξω από το κέντρο για να εντοπίσουν τους μετανάστες που προκάλεσαν το επεισόδιο.
Μετά από δύο ώρες περίπου διαπραγματεύσεων μεταξύ μεταναστών και αστυνομίας τα πνεύματα ηρέμησαν και οι μετανάστες αφού καθάρισαν το δρόμο από τα σκουπίδια που είχαν πετάξει ανηφόρησαν για το hot-spot. Επίσης ένα πυροσβεστικό όχημα με το διοικητή έφτασαν προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά που είχαν ανάψει καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων υπήρχε κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς.

https://www.youtube.com/channel/UCMBrM6pNqVyZ4ZOQ5H2Zllw