Επιστολή προς τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου Ταξίαρχο κ. Ελευθέριο Ντουρουντού απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου με αφορμή την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο ΚΥΤ Σάμου για τον εντοπισμό αλλοδαπών ατόμων για τους οποίους υφίσταται απορριπτική απόφαση ασύλου σε Β΄ βαθμό και τα στελέχη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου δέχθηκαν από τον ίδιο υποτιμητικά σχόλια, ως προς την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και τον επαγγελματισμό τους. Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Γενικέ

Την Τετάρτη 23/01/2019, πραγματοποιήθηκε στο Κ.Υ.Τ. Σάμου συντονισμένη επιχείρηση της Δ.Α. Σάμου, υπό την εποπτεία σας, προς εντοπισμό αλλοδαπών ατόμων για τους οποίους υφίσταται απορριπτική απόφαση ασύλου σε Β΄ βαθμό. Στην εν λόγω επιχείρηση συμμετείχαν Αστυνομικές δυνάμεις από όλες τις Υπηρεσίες του νησιού, στις οποίες γνωστοποιήθηκε περί ώρα 22:30΄ της προηγούμενης, ότι έπρεπε να προσέλθουν για υπηρεσία περί ώρα 05:30΄ της επόμενης ημέρας και σαν να μην έφτανε αυτό, μετά το πέρας της επιχείρησης οι συνάδελφοι έγιναν δέκτες των υποτιμητικών σας σχολίων, ως προς την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και τον επαγγελματισμό τους.

Κύριε Γενικέ

Οι αστυνομικοί της Δ.Α. Σάμου, έχουν αποδείξει κατ’ επανάληψη ότι διαθέτουν και επαγγελματική κατάρτιση και ψυχή και σθένος, αλλά πάνω απ’ όλα έχουν φιλότιμο, ήθος και αξιοπρέπεια. Αν υπάρχει λοιπόν κάποιος που δεν λειτούργησε με επαγγελματισμό, είναι όποιος τους ειδοποίησε για μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας την τελευταία στιγμή, ανακαλώντας παρανόμως ημερήσιες αναπαύσεις.

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας καταστήσουμε σαφές, ότι από την πλευρά μας δεν θα δεχθούμε συμπεριφορές που προσβάλουν τα μέλη μας και παρανομούν σε βάρος τους.

Για το Δ.Σ.

-Η-                                                     -Ο-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΥΡΙΔΟΥ Μαρία                             ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος