ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με στόχο την ενημέρωση γιατρών και πολιτών για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη νόσο COVID-19, ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου διοργάνωσε με επιτυχία την Κυριακή 25/7/2021 τη δεύτερη, για φέτος, διαδικτυακή ημερίδα “Η πανδημία COVID-19 το 2021. Προκλήσεις και αντιμετώπιση από την ιατρική κοινότητα”. Στην ημερίδα απέστειλε χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου Ικαρίας και Κορσέων κ.κ. Ευσέβιος, ενώ χαιρετισμό και παρεμβάσεις πραγματοποίησαν ο Καθηγητής Καρδιολογίας και Βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, καθώς και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Οι ομιλητές ιατροί, από τη Σάμο, Λέσβο, Αθήνα, Λαμία καθώς και από δύο Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Μ. Βρετανίας, κάλυψαν σε βάθος ένα μεγάλο φάσμα σύγχρονης γνώσης γύρω από τη νόσο. Έμφαση δόθηκε στην επιδημιολογία, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την αντιμετώπιση ασθενών με καρδιακές παθήσεις, την εργαστηριακή διάγνωση, τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης της νόσου στις κλινικές COVID και τις Μονάδες Εντατικής θεραπείας των επαρχιακών νοσοκομείων της χώρας, τη φροντίδα των εγκύων με COVID καθώς και θέματα  που αφορούν τους εμβολιασμούς και τις σπάνιες παρενέργειες αυτών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου θα συνεχίσει τις προσπάθειες ενημέρωσης γιατρών και πολιτών γύρω από θέματα δημόσιας υγείας, στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου προάσπισης της Δημόσιας Υγείας στη Σάμο, Ικαρία και τους Φούρνους.