Την συζήτηση συντόνιζαν οι προϊστάμενοι της Α/βάθμιας εκπαίδευσης Αλεξία Εμμανουηλίδου και  της    B/άθμιας εκπαίδευσης     Δημήτρης Ταμπαχανιώτης.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ  απάντησε στις ερωτήσεις των γονέων που πήγαν για να ενημερωθούν και εξήγησε με επιστημονικό τρόπο την δράση του ΕΟΔΥ προκειμένου να θωρακιστεί υγειονομικά το ΚΥΤ. Οι γονείς ζητούσαν με συνεχής ερωτήσεις να μάθουν για τον τρόπο Ιατρικής παρακολούθησης των προσφύγων και των παιδιών τους που πηγαίνουν στα σχολεία.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τους γιατρούς του ΕΟΔΥ αλλά και από τον γιατρό γονέα Νίκο Τρικαλινό ήταν ξεκάθαρες τουλάχιστον για το αν υπάρχουν  κίνδυνοι από την συνύπαρξη όλων των παιδιών στα σχολεία. Ο γιατρός του ΕΟΔΥ Μάνος Λογοθέτης ενημέρωσε πλήρως για την διαδικασία του υγειονομικού ελέγχου των προσφύγων και μεταναστών βάσει των διεθνών εγκεκριμένων ιατρικών πρωτοκόλλων.

011 300x225

Μετά από τρεις και πλέον ώρες και με αρκετή ένταση πολλές φορές η συζήτηση ολοκληρώθηκε. Αυτό το οποίο αποδείχθηκε από την συνάντηση είναι ότι δεν έγινε από την αρχή σε τέτοια έκταση ενημέρωση ώστε να εδραιωθεί το αίσθημα ασφάλειας που θα συμβάλει στην ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Τέλος ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Άγης Τερζίδης κάλεσε επιτροπή των γονέων να παρακολουθήσουν την διαδικασία εμβολιασμού που θα γίνει σε λίγες μέρες στο ΚΥΤ και πρότεινε συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να γίνουν με κυριότερη την παρακολούθηση των παιδιών που πηγαίνουν σε ΔΥΕΠ και Τάξεις Υποδοχής από γιατρό του ΕΟΔΥ ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πηγή: (http://voreioaigaio.ert.gr/Χάρης Ζαβουδάκης

Να σημειώσουμε ότι υπήρξαν πολλές ενστάσεις από γονείς για την μη ενημέρωση τους  για την συνάντηση ενώ  για το θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος  δήλωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο f/b:

“Έγινε λέει χθες ενημέρωση με πρωτοβουλία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας διεύθυνσης εκπαίδευσης παρουσία του αντιπροέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ νυν ΕΟΔΥ στην αίθουσα του ΓΕΛ για τους γονείς για…τις αντιρρήσεις τους για ΔΥΕΠ. Και ρωτάω εγώ τον αρμόδιο φορέα από το νόμο για τη δημόσια υγεία γιατί δεν τον κάλεσαν…..αλλά είπαμε
..ΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΣ….”