Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Μαστού, το Τοπικό Παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού Σάμου, διοργάνωσε εκδήλωση ενημέρωσης στην αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου Σάμου την Τρίτη το βράδυ.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομη παρουσίαση η υπεύθυνη του παραρτήματος, Aναστασία Μυλωνά, παρουσιάζοντας τους δύο ομιλητές που αναφέρθηκαν στην υπόθεση της πρόληψης, τους γιατρούς κ.κ.Ισαάκ Μιχαηλίδη, Ψυχίατρο που αναφέρθηκε στις ψυχολογικές παραμέτρους αντιμετώπισης μιας πιθανής νόσησης και της υποστήριξης που απαιτείται, και Ιωάννη Κατσούλη, Γυναικολόγο, που έκανε την πλήρη ανάλυση κάθε παραμέτρου της νόσου, των μεθόδων θεραπείας και των μέσων που διατίθενται προ και μετά την ασθένεια.

Πριν τους γιατρούς, από βίντεο, λόγω προσωπικού κωλύματος, την περιπέτειά της με την ασθένεια, περιέγραψε η επιζήσασα από τον καρκίνο του μαστού, νοσηλεύτρια κα Αγγελική Χατζημανώλη.

Ήταν μια σημαντική και πολύ χρήσιμη ενημερωτική εκδήλωση, που δυστυχώς δεν τιμήθηκε από το κοινό και ειδικά τις γυναίκες, που είναι το πιο ευάλωτο κομμάτι, από την ασθένεια.